Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Közgyűlési kérdések

Maratoni közgyűlést tartanak ma délelőtt kilenc órától a szegedi városházán. A képviselő-testület három évre előre, 2010-ig határozza meg a közüzemi és közszolgáltatási díjakat és módosítja a helyi adórendeleteket.

Lapunkban megírtuk: jövőre átlagosan 8-20 százalékkal emelkednek a

Biciklis demonstráció

A Magyar Kerékpáros Klub Szegedi Alapszervezete és a Critical Mass Szeged tagjai „megunták", hogy Szeged város önkormányzata nem megfelelően foglalkozik a kerékpározással, ezért demonstrációt szerveznek. Az év utolsó közgyűlésének időtartama alatt folyamatosan körbekerékpározzák a városházát. Az élő láncot reggel fél kilenckor indítják és este hét óráig fenntartják. László János, a Magyar Kerékpáros Klub elnöke délután 5 órakor petíciót ad át a polgármesternek.  
különböző közüzemi tarifák. A legnagyobb mértékben a parkolás díjai nőnek. Az építményadó januártól négyzetméterenként 900-ról 971 forintra, az idegenforgalmi adó pedig személyenként és vendégéjszakánként 300-ról 350 forintra nő.

A gazdasági kérdések között tárgyalják a város jövő évi költségvetésének koncepcióját, az újszegedi fürdőfejlesztéssel kapcsolatos együttműködési megállapodás módosítását és a sportberuházásokat. Zárt ülésen döntenek a Szeged Kultúrájáért-díj odaítéléséről. A Fidesz és a KDNP előterjesztésére este hét órától rendkívüli közgyűlést tartanak a Deák Ferenc utcai óvoda ügyében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Máltai Szeretetszolgálat megsértődött az ajánlaton

Elégedetlen volt a Pick Szeged Zrt. adományával, a tíz kiló párizsivéggel a máltai… Tovább olvasom