Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Közgyűlést oszlatna az ellenzék

Szeged - Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester tisztségéből való visszahívását, a szegedi közgyűlés feloszlatását és előrehozott választások kiírását javasolta tegnapi sajtótájékoztatóján Kohári Nándor, Kalmár Ferenc és Oláh János.
– Példátlan döntés lenne, ha a kormánypárti többségű közgyűlés leváltana egy ellenzéki bizottsági elnököt – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Kohári Nándor, az ifjúsági- és sportbizottság elnöke, megismételve, amit lapunknak egy nappal korábban már elmondott. Kalmár Ferenccel, a KDNP, és Oláh Jánossal, a Fidesz frakcióvezetőjével együtt bejelentette: kezdeményezni fogják Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester tisztéből való visszahívását. Szerintük a szegedi önkormányzat gazdasági, vagyoni és morális válságban van, melyből az egyetlen kiút az, ha a város közgyűlése feloszlatja önmagát, lehetőséget adva egy időközi választás kiírására.

Félinformációk

Hiába kértük Szentgyörgyi Pál alpolgármestert, hogy kommentálja a tegnapi ellenzéki tájékoztatón elhangzottakat. Azt mondta, folyamatosan félinformációkat kap a nagyközönség ebben az ügyben, ő ilyen nyilatkozatháborúban nem kíván részt venni.

Mint megírtuk, Kohári Nándor az Állami Számvevőszéken és az Országos Rendőr-főkapitányságon jelentette föl a városi önkormányzatot, mert szerinte Szegednek kárt okozó vagyonátruházási szerződést kötöttek a Teke Club Kft.-vel, így az újszegedi tekecentrum a vállalkozás tulajdonába került. Szentgyörgyi Pál alpolgármester, mint megírtuk, erre reagálva csütörtökön kijelentette, alkalmatlanság miatt kezdeményezi a szegedi sportbizottsági elnök leváltását.

Kalmár Ferenc és Oláh János megerősítette: frakcióik töretlenül kiállnak Kohári Nándor bizottsági elnöki megbízatása mellett. Kohári pedig azt hangsúlyozta, egyetlen sportegyesületet sem akart megtámadni, feljelentésében Szeged város vagyonvesztése és a vesztegetés ellen emelt szót. Különös ugyanis szerinte, hogy az előnyös szerződést kapott Teke Club Kft. tulajdonosa korábban az a Ferroép Zrt. volt, amelynek „vezérigazgatója közismerten szívélyes kapcsolatot ápol Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármesterrel".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZIN-es egyéniségek

Szerda óta az újszegedi Partfürdőben a legmagasabb az egy négyzetméterre eső rasztahajúak száma.… Tovább olvasom