Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Közkedvelt találkahelyek Szegeden

Szeged - A legtöbb szegedi a Kerek-Perechez beszéli meg találkáját, hiszen itt szállnak le a tömegközlekedési járműről. A Stefániát a romantikus légkör miatt szeretik a randizók. Aki shoppingolni akar, az biztosan a plázába hívja találkozóra ismerősét.
Kerek-Perec, Dugonics tér, Stefánia, Dóm tér, pláza – az általunk megkérdezettek szerint ezek a legkedveltebb találkahelyek Szegeden.
A legforgalmasabb a Széchenyi téri Kerek-Perec. A találkozási pontban esténként biztosan nincs egyetlen olyan pillanat sem, hogy ne látnánk összefutni egy-egy szerelmespárt, barátokat vagy nagyobb társaságot. A találkahely hatalmas forgalma egyszerűen magyarázható: busz, villamos, troli itt áll meg, és csak néhány lépés a Kárász utca, a város sétálóutcája, amelynél alkalmasabb helyet nem is találhatnánk a nézelődésre.
Aki zavarba jön a főutca teraszain ücsörgők méregető pillantásaitól, az a csendes Dóm teret választja.

– Nem szeretem a Kárászt. Mindenki a környéken találkozik. Az újságárusnál, a Mc'Donalds előtt vagy a Kerek-Perecnél. Az utóbbi időben, a nyári szünet miatt főleg a tizenéves fiatalok közkedvelt „bandázós helye" a gyorsétterem előtti pad – mondja Kis Erika. – A barátaimmal jobban szeretünk kicsit elbújni a világ elől. Most kiszorultunk a padra, de amikor nincs szabadtéri, a templom lépcsőin ücsörgünk. Ez Szeged legcsendesebb találkahelye. Itt futunk össze a barátnőimmel és kitaláljuk, mi legyen a program. Ma este például a Stefánia cukrászdát vesszük majd célba – mondta a főiskolás lány.

Mi is ezt tettük. A Tisza-parti sétányon andalgó szerelmespárokat láttunk már kora délután.

– Az első randinkon a Kerek-Perecnél találkoztunk, de aztán ide jöttünk ki beszélgetni egy üveg bor társaságában. Itt csattant el az első csók, ezért olyan kedves számukra a Stefánia – halljuk Mihálytól, miközben az egyik platánfába vésett szívecskére mutat: M+V, itt jártunk 2006 szeptember. Mihályéké csak egy a sok-sok fába vésett szerelmi vallomás közül, ami azt bizonyítja, az érzelmes lelkek gyakori vendégek itt. A Stefánia ezért érdemli „a legromantikusabb szegedi találkahely" címet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromszázmilliós kórházi gyors segély

Háromszáznegyvenmillió forintos kiegészítő támogatást ad a szaktárca a Csongrád megyei egészségügyi… Tovább olvasom