Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Közlekedés az ünnepen

December 31-én és január elsején módosul a vonatok, buszok, s Szegeden a villamosok, trolik menetrendje. Mentesítő vonatokra csak 2-án számíthatunk, a Volán az új évben tovább gyorsítja expresszjáratát Makóról Pestre. Szegeden egész szilveszter éjjel működik a tömegközlekedés, de érdemes a menetrendet alaposan tanulmányozni.
Mentesítő vonatok. A MÁV az év végén már nem számít akkora csúcsforgalomra, mint a karácsonyi ünnepek alatt, így csak január 2-án indulnak mentesítő intercityk Szegedre, illetve Szegedről. Az egyik járat Miskolcról – Nyíregyházán, Debrecenen, Szolnokon, Kecskeméten keresztül – 13.25-re ér Szegedre. A másik járat szintén január 2-án indul a Nyugati pályaudvarról 7.20-kor Kecskeméten keresztül – Szegedre 9.36-ra érkezik. Szegedről ugyanezen a napon 10.39-kor indul szerelvény – Kecskeméten, Szolnokon, Debrecenen, Nyíregyházán át – Miskolcra.

Expresszbusz. A Tisza Volán a Makó–Szeged–Budapest autóbuszvonal menetrend szerinti járatai mellett január 1-jétől a rásegítő expresszjáratokat az M5-ös autópálya teljes szakaszán közlekedteti, ezzel a menetidő jelentősen lecsökken.

Helyi buszok. A szegedi helyi tömegközlekedés szilveszter napján délután öt és hat óra között leáll, addig a szombati, szabadnapi menetrend van érvényben. Újév napján reggel nyolcig ritkítással, 30-60 percenként járnak a buszok, villamosok, trolik, ezután pedig a munkaszüneti napokon szokásos menetrend lép életbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bagolyraj a Kemes utcában

Több mint száz erdei fülesbagoly költözött a szegedi Kemes utcába. Szokatlanul nagy számukat a… Tovább olvasom