Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Közlekedés Európában

Tegnap a Szegedre tervezett új buszpályaudvart terveiről hallottak a résztvevők, a déli órákban pedig befejeződött a hetedik nemzetközi közlekedési konferencia.
A mintegy 200 magyar és román szakember részvételével megtartott hetedik, kétnapos nemzetközi közlekedési konferencia tegnap fejezte be munkáját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában Szegeden. A magyar–román Phare–CBC programja által támogatott, a kamara és az Euro Info Központ közös szervezésével megvalósult tanácskozáson az eurorégiós közlekedéssel kapcsolatos fejlesztési projekteket ismertették az előadók.

Tegnap Marosvári Attila, a Csongrád megyei közgyűlés alelnöke az eurorégiós határok „átvonulási tengelyeiről" beszélt. Szeri István, a kamara elnöke, a Tisza Volán Rt. vezérigazgatója pedig arról, hogy új buszport épül Szegeden a Vásárhelyi Pál és a Bakay Nándor utca sarkán. Az elvi építési engedéllyel rendelkező projekt szerint többszintes, üzleteket, szolgáltató létesítményeket magában foglaló 77 ezer négyzetméteres pályaudvart építenek, előreláthatóan 2007-ben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beruházás csak sztráda mellé jön

Közel 200 szakember érkezett tegnap Szegedre az ország más térségeiből és Romániából, hogy részt… Tovább olvasom