Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Közlekedési káosz a kecskési vasúti zár miatt

Szeged - Hétfőn reggel 9.45-kor lezárták Szegeden a kecskési vasúti átjárót. Terelőtáblákat a felelős Magyar Közút Kht. elfelejtett kitenni, emiatt káosz uralkodik a közlekedésben.

Célszerű a Szabadkai útról a Móravárosi körút-Kálvária sugárút-Bajai út-Nyugati elkerülő útirányban visszatérni az 5-ös útra. A vágányjavítás jövő hétfő 18 óráig tart.

Korábban írtuk:

Vágányt és átjárót javít az állami útfelelős a töltésen. Légrádi Veronika szóvivőtől megtudtuk: egy három méter széles egérutat meghagynak, hogy gyalogszerrel és biciklivel haza tudjanak jutni a környékbeliek.

A gépjárműveknek és buszoknak azonban terelőutat jelölnek ki; Kecskéstelep, Szentmihály és Röszke felé nagyot kell kerülni. A közút – ígérete szerint – sárga táblákkal segíti a közlekedőket. Gépkocsival a legrövidebb út: a Móravárosi körút–Kálvária sugárút–Bajai út–nyugati elkerülő út, és a körforgalomnál lehet visszatérni a Szabadkai útra. Kerülővel járnak a helyi, a helyközi és nemzetközi buszok is.


– A 76-os szentmihályi busz a rövidebb úton jár, amíg csak lehet, és visszatér a rendes útvonalára, amint az útépítők megengedik – tájékoztatott Káity Károly, a Tisza Volán forgalomfejlesztési és koordinációs igazgatója. Ezt a járatot a terelés ideje alatt sűrűbben indítják; a Bartók tértől a Szabadkai úti Lidl Áruházig a megszokott rendben közlekedik, onnan viszont lekanyarodik a Móravárosi körútra, és az épülő bevásárló központ előtti ideiglenes megállóban áll meg. A kerülőút még egy pontján, a vadasparknál is megáll. Utána ez a busz is a Bajai út–nyugati elkerülő úton át kerül, de a Szabadkai úti körforgalomtól először visszakanyarodik Kecskéstelepre, az élelmiszerboltig. Utána a Gera és az Újvidéki utcán át megfordul, és megint a szokott úton megy ki Szentmihályig. A szalámigyári megállót tehát sem odafelé, sem vissza nem érinti.

Olvasóink írták

 • 8. Almási I. 2008. július 26. 19:31
  „Igencsak megkeseríti a mindennapokat egy ilyen hatalmas kerülőút, melyre egy ilyen jellegű útzár kenyszerít egy városnegyed lakóit. Nyugaton először biztosítanak, azaz kiépítenek egy alkalmas terelőutat, hangsúlyozom : a l k a l m a s terelőutat mielőtt lezárnának egy ilyen létfontosságú útszakaszt. Kecskés-telepet miért nem lehetne összekötni Hattyas-teleppel ? Biztosan megoldható lenne e képpen egy közelebbi terelőút. Ilyen útzár bármikor adódhat a jövőben is, s egyébként sem ártana - mivel felfoghatatlan, hogy csak egy sáros út köti össze Hattyas-telepet Kecskés-teleppel.
  Lehet hogy inkább felül vagy aluljárót kellett volna tervezni a vasúti átkelőhelyre, nem pedig felújítani. Ezen el kéne gondolkodni az illetékeseknek, csak sajnos ők úgyhiszem nem érzékelik személyesen e problémának a hátrányait. Nap mint nap egyre hosszabb gépkocsisor várakozik reggelente egyre hosszabb ideig a félóránként lezáró vasúti átkelőhelynél - úgyhiszem inkább megoldás lett volna egy fent említett beruházás erre az útszakaszra.”
 • 7. maci52 2008. július 21. 20:38
  „Biztos ellopta a cigány az alumínium táblákat???!!!”
 • 6. V42 515 2008. július 21. 18:48
  „Ahogy borítékolni lehetett előre, a kecskési személygépkocsi forgalom jelentős része a Kecskés-Hattyas közötti földúton zajlik, fotók itt:

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049702”
 • 5. N.P. 2008. július 21. 18:43
  „Most persze nagyon hiányzik az a Kecskést Klébivel összekötő út, amit az Udvardi és a Váltó utca lakói példás egyetértésben megfúrtak.”
 • 4. csanyiv 2008. július 21. 18:39
  „A Ny-i elkerülő út körforgalmaiban délelőtt 11-kor jártam, akkor legalábbis voltak kirakva sárga terelőtáblák, a Szabadkai-Horgosi kereszteződésében meg behajtani tilos és zsákutca táblák már reggel is...”
 • 3. Ukuku 2008. július 21. 18:08
  „Azért sok találékony autós van, még jó, hogy el lehet jutni oda földúton is. Egyébként tiszta szégyen, hogy ilyen alapvető dolgokról elfeledkeznek.”
 • 2. geysa 2008. július 21. 17:20
  „jellemző erre a városra, hogy semmi sem klappol. Amilyen a gazda, olyan a jószág!!!!!!!!!

  Szóra sem érdemes!”
 • 1. okos 01 2008. július 21. 16:38
  „A TESCO-tol a nyaralós buszok már Gyálaréten veszik észre, nincs tovább.
  Ki kellene táblázni a határ felé menőknek, merre mennyenek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeméthegyek a vonuló vendégmunkások nyomában

Röszke - A röszkei magyar–szerb határ előtt még soha nem volt olyan hosszú a kilépésre várakozó járművek sora, mint szombaton. A hazafelé tartó török vendégmunkások vonulását szemét és bűz jelzi. Tovább olvasom