Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Közlekedési szövetségek

A Budapesti Közlekedési Szövetségen (BKSZ) kívül a nagyvárosok, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs és Győr környékén is létrejöhetnek közlekedési szövetségek – értesült a Világgazdaság.
A Budapesti Közlekedési Szövetségen (BKSZ) kívül a nagyvárosok, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs és Győr környékén is létrejöhetnek közlekedési szövetségek – értesült a Világgazdaság. Ezek előkészítése napirenden van. A formálódó szövetségek jelenleg nem kapnak támogatást. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szerint az előkészítés finanszírozására helyi források szükségesek. Az elképzelések szerint a Budapesti Közlekedési Szövetséghez hasonló működés esetén viszont a többi közlekedési szövetségnek is juttatnak költségvetési forrásokat.

A BKSZ idén 2 milliárd 400 millió forintot meghaladó támogatást kap. Ebből 840 milliót a főváros ad, a többit az állami büdzsé állja. Debrecenben szándéknyilatkozatot írt alá az önkormányzat, a Debreceni Közlekedési Vállalat, a Hajdú Volán és a MÁV. Előrehaladott a Nyugat-magyarországi Közlekedési Szövetség létrejöttével kapcsolatos kezdeményezés is. Szegeden még nem történtek konkrét lépések az ügyben – mondta lapunk érdeklődésére Dózsa Gábor. A Szegedi Közlekedési Társaság igazgatója hangsúlyozta: meg kell vizsgálni, mi a közlekedési szövetség előnye és hátránya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi közgyűlési frakciók vezetői 2005-ről és 2006-ról

A szegedi közgyűlés kormánypárti képviselői folytatást, az ellenzékiek viszont változást várnak… Tovább olvasom