Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Kozma: miért háborgatja a Fidesz a nyugdíjasokat?

Szeged - Miért háborgatja a Fidesz a nyugdíjasokat? Azokkal a társadalmi csoportokkal akarja megfizettetni az adópolitikáját a kormány, akik nem tudják megvédeni magukat. Kevesek hasznára és sokak kárára politizál a Fidesz - mondta Kozma József az MSZP szegedi frakcióvezetője a Csongrád Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság előtt tartott sajtótájékoztatóján pénteken.
A szocialista politikus kifogásolta azt is, hogy nem egyeztet az érintett társadalmi csoportokkal a kormány. Közölte: országosan 240 ezer a korhatár alatti öregségi nyugdíjasok száma, 338 ezer a korhatár alatti rokkantnyugdíjasok száma. Szegeden szerinte nagyjából 4 ezer, illetve 5-5500 ember érintett.

- Lenne, aki el is tudná képzelni, hogy visszamegy dolgozni, de hol vannak az új munkahelyek? - kérdezte Kozma József. Hozzátette: az érintettek aktív korukban kivették a részüket a társadalmi szolidaritásban, most pedig erre nem számíthatnak. A visszamenőleges törvénykezés a biztonság felszámolása A jogállam azokat a modelleket, amelyeket az állampolgárainak kínált, így nem számolhatja fel - jelentette ki az önkormányzati képviselő.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. HAJDÚKFOKOSA 2013. július 29. 17:37
  „"A jogszabály szerint a pótlékokat azoktól - illetve azok özvegyeitől - vonják meg, akik 1945 és 1949 között közreműködtek a demokratikus államberendezkedés felszámolásában; szerepet játszottak az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésében vagy az azt követő megtorlásokban; 1948 és 1990. május 1. között titkosszolgálati tevékenységet folytattak. "

  kozma kisfiam ezért háborgatja a fidesz a nyŐgdijasokat”
 • 57. polarbear 2011. május 21. 21:42
  „Deszkás!
  Egyoldalúan( saját szemszögből persze) közelíted meg a dolgot.Nem látom be, neked miért kellene 44 évesen otthon verni a ...,vagy nyugdíj mellett jó pénzért biztonsági cégekben dolgozni. Megszakad a szívem a sok agyongyötört tűzoltó és rendőr láttán, akik a Skodákban cigizve vagy bemutatón vészelik át a munkanapot.Szar lehet!
  Szerinted a felsorolt szakmák-hivatások melyikében nem lenne jogos a korkedveszmény??
  Az "Ön szeretné-e hogy"...kezdetű szakszervezeti szlogeneteket BÁRKI átvehetné!
  Szeretné-e Ön hogy 65 éves, szétrongyolt idegrendszerű tanítónéni szaladgáljon az elsős gyereke után?
  Szerené-e Ön hogy 65 éves megrogyott derekú ápolónő emelgesse-ágytálazza idős édesanyját?
  Szeretné-e Ön hogy 65 éves gerincsérves mentős emelgesse részegen alvó egyetemista lányát?
  Satöbbi...
  Mellesleg az utolsó 2 mondatod (gy. az egész komment..) értelmezhetetlen.
  Wazze!”
 • 56. unknown 2011. május 21. 08:30
  „41. deszkás 2011.05.20. 19:25

  Visszautasítom ezt a hangot! Hozzád sem szóltam. Egyébként a 67. életévemben járok.”
 • 55. pistimolnar 2011. május 21. 06:59
  „Meg van! Ez a hülye gép...”
 • 54. pistimolnar 2011. május 21. 06:12
  „A többi hozzászólás hol van?”
 • 53. imre321 2011. május 21. 01:37
  „csergemerge te fityeszes vagy hogy merevegy meg,”
 • 52. deszkás 2011. május 21. 01:08
  „CSERGEMERGE! Melyik sarki jégtábláról?”
 • 51. csergemerge 2011. május 21. 00:40
  „Kozma: miért háborgatja a Fidesz a nyugdíjasokat?

  Miért hazudik az MSZMP, már akkor is, amikor kérdez?”
 • 50. deszkás 2011. május 20. 23:06
  „ACHILLEUS! Zsúfoltak a börtönök c. cikknél várom a válaszod.”
 • 49. studyfy 2011. május 20. 23:02
  „achilleus, nagyon leegyszerűsíted a gondot (38 hsz). Azonkívül, a nyugati politikusok és újságírók is tudnak reálisan tájékozódni, nem ülnek fel sem bal-, sem jobboldali félreinformálásnak (Trianon óta eltelt száz év és az információ áramlás felgyorsult és elérhetőbb). Az AB hatáskör szűkítés, MNYP elherdálása, az alacsony keresetűek ellehetetlenítése stb. más országbelieknek nem tűnik fel? Ezt ne keverd össze Trianonnal!!!”
 • 48. deszkás 2011. május 20. 22:58
  „POLABEAR! Mi a probléma? Wazze mig ti ,te a Délép "épitkezésen "dolgoztál rohamtempóban (eredményét ismerjük) addig volt pofátok rajtunk röhögni.Az hogy nem találkoztál még (ami késik nem múlik) esetleg kemény bűnözővel aki szemrebbenés nélkül átvágja a torkod (meg se mernél mukkanni nemhogy azt elérd hogy tolja odébb a valagát) itt nyomod a hülye rizsát mert ezt hallod és gondolkozni se tudsz.És még le se hugyoztak mint hőseid.”
 • 47. polarbear 2011. május 20. 22:14
  „Nem tudom hol itt a probléma?! Aki tényleg rokkant,annak nincs mitől félnie...ellentétben a 20 éves,100 kilós,fuxos, BMW-s norvégoktól, akik megvették "kilóra" az "orvost"( aki persze amúgy éhen halna...).
  A korengedményes nyugdíj pedig vagy járjon minden dolgozónak,vagy senkinek,mert ez így k..vára nem jó,hogy 40 éves katonák-rendőrök-tűzoltók-zenészek röhögnek a képünkbe a 100 eft. feletti r.nyugdíjuk mellett dolgozva.MINDENKI TUDJA HOGY EZ ÍGY MEGY. NEM KELL A SIRÁM.
  A TÖBBI SZAKMÁNAK MIÉRT NE JÁRNA A KORKEDVEZMÉNY?? Egyetlen épkézláb érvet mondjon aki érintett!Kohászok,mentősök,tanárok,nővérek,dajkák,lakatosok,kőművesek! A ti munkátok nem olyan fárasztó?????”
 • 46. titánia 2011. május 20. 21:51
  „21. achilleus

  Régóta figyelem az elfogult, malignus, rosszindulatú hozzászólásaidat. Nem az baj,hogy a Fideszhez húzol (legyen az a Te személyes hibád, szomorúságod), hanem hogy a tényeket elferdítve, másokat ócsárolva szólsz hozzá. példák: "húgyvald" vagy: összemosod a 19-eseket a mai baloldallal, óriásit csúsztatva. Mennyi fizut kapsz Bohács papától?
  Elég a Te pofátlan ócsárló kommentjeidből. Fogd vissza magad, te görög hős (Még Alekosz is különb ember nálad...)!!
  De ha gondolod, bármikor kiállok Veled egy nyilvános DM-vitában.”
 • 45. booo 2011. május 20. 21:44
  „Nem tudom miért de Szaniszló Ferenc szavai tűnnek valódinak:
  http://www.youtube.com/watch?v=R1i0YUZJZm0&feature=player_embedded”
 • 44. jozko 2011. május 20. 21:03
  „Franciaország és Anglia adós nekünk Trianonnal és annak következményeivel.

  Eszükbe sem volt felmérni, hogy a Csonka-Magyarországon maradt népesség / a háború sebei után kicsit megszaporodva/ miből fog megélni?!
  Az elcsatolt területekkel odalett sok munkalehetőség, megélhetési forrás!
  A világ legigazságtalanabb békéjét kényszerítették ránk!
  Gyakorlatilag koldusbotra kényszerítették a magyarokat!

  Én "internacionalista" nevelést kaptam a Kádár rendszerben-előttem hivatalosan soha nem feszegették
  ezt a kérdést. /a szüleim családi körben igen, de az nem "hivatalos" /!
  "Hivatalosan" , az Unióhoz való csatlakozással ez gyakorlatilag lekerült a napirendről-
  /bár gyakorlatilag a magyarokén kívül minden érdemi problémát megoldottak, mindenki mindent "visszakapott"/.

  Csak ilyenkor nyílik a bicska a zsebemben, amikor ezek a mintademokráciák próbálják lejáratni
  a magyar kormányt!
  Elmúlik.
  Hosszú távon mindig a történelem tesz igazságot!”
 • 43. jozko 2011. május 20. 21:03
  „Franciaország és Anglia adós nekünk Trianonnal és annak következményeivel.

  Eszükbe sem volt felmérni, hogy a Csonka-Magyarországon maradt népesség / a háború sebei után kicsit megszaporodva/ miből fog megélni?!
  Az elcsatolt területekkel odalett sok munkalehetőség, megélhetési forrás!
  A világ legigazságtalanabb békéjét kényszerítették ránk!
  Gyakorlatilag koldusbotra kényszerítették a magyarokat!

  Én "internacionalista" nevelést kaptam a Kádár rendszerben-előttem hivatalosan soha nem feszegették
  ezt a kérdést. /a szüleim családi körben igen, de az nem "hivatalos" /!
  "Hivatalosan" , az Unióhoz való csatlakozással ez gyakorlatilag lekerült a napirendről-
  /bár gyakorlatilag a magyarokén kívül minden érdemi problémát megoldottak, mindenki mindent "visszakapott"/.

  Csak ilyenkor nyílik a bicska a zsebemben, amikor ezek a mintademokráciák próbálják lejáratni
  a magyar kormányt!
  Elmúlik.
  Hosszú távon mindig a történelem tesz igazságot!”
 • 42. Teo 2011. május 20. 21:02
  „http://brdsz.fireblog.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=140:kevesebb-kedvezmeny-jut-a-szlovak-renvedelmi-eroknek&catid=89:hirfigyelo&Itemid=478”
 • 41. macs 2011. május 20. 20:37
  „20. achilleus,
  ebben a kérdésben valami nem gömbölyű. Oszkó Péter - akire az újság hívatkozik, másként tudja - blogján a következő olvasható:
  "Talán mindenki másnál jobban meglepődtem én magam, amikor egyébként kiegyensúlyozott gazdasági hírportálokon olvastam vissza, hogy micsoda dicséretet kapott tőlem a kormány. Nem azért, mert egyébként kényszeresen kerülném, hogy megdicsérjek bármely kormányt, amelyik ténylegesen jó teljesítményt nyújt, hanem pusztán azért, mert egyszerűen nem emlékszem, hogy az elmúlt napokban dicséretként értékelhető kijelentéseket tettem volna, s kétségeim támadtak saját memóriám megbízhatósága felől. ........
  A jelenlegi kormány eddigi és várható gazdaságpolitikájáról egyébként három kérdés és felelet szerepelt az interjúban, ezek lényege az volt, hogy a mi időszakunkban nagyrészt pénzügyi válságkezelésre volt csak lehetőség, idő és politikai támogatás, így a nagy rendszerszerű átalakítások, többek között az egészségügy, az oktatás, az önkormányzatok vagy a közösségi közlekedés területén, szükségszerűen az új kormányra maradtak. Emellett viszont azt is elmondtam, hogy ha az új kormány nem az adóbevételek kiengedésével kezdi a tevékenységét, akkor lényegesen kisebb mértékű kiadási korrekcióval fenn lehetett volna tartani a költségvetési egyensúlyt és messze nem lenne akkora kiigazításra szükség, amekkorára most készül. Ezt követően hangzott még el a következő kérdés és válasz:
  " - Tudjuk, hogy a magán-nyugdíjpénztári intézkedésekkel, a különadókkal nem értett egyet. Mi az, amit jónak tart az eddigi lépésekben?
  - Messzemenően egyetértek azzal, hogy a kormány a költségvetési egyensúly tartós biztosítását a kiadási oldalon elérhető megtakarításokkal kívánja elérni. Vannak még tisztázatlan kérdések, de most már lassan abba az irányba alakul a kormány gazdaságpolitikája, hogy elkezd foglalkozni a húsz éve halogatott problémákkal. A nagy kérdés jelenleg az, hogy miként sikerül kivitelezni az intézkedéseket"
  A jelenlegi kormány eddigi és várható gazdaságpolitikájáról egyébként három kérdés és felelet szerepelt az interjúban, ezek lényege az volt, hogy a mi időszakunkban nagyrészt pénzügyi válságkezelésre volt csak lehetőség, idő és politikai támogatás, így a nagy rendszerszerű átalakítások, többek között az egészségügy, az oktatás, az önkormányzatok vagy a közösségi közlekedés területén, szükségszerűen az új kormányra maradtak. Emellett viszont azt is elmondtam, hogy ha az új kormány nem az adóbevételek kiengedésével kezdi a tevékenységét, akkor lényegesen kisebb mértékű kiadási korrekcióval fenn lehetett volna tartani a költségvetési egyensúlyt és messze nem lenne akkora kiigazításra szükség, amekkorára most készül. Ezt követően hangzott még el a következő kérdés és válasz:
  " - Tudjuk, hogy a magán-nyugdíjpénztári intézkedésekkel, a különadókkal nem értett egyet. Mi az, amit jónak tart az eddigi lépésekben?
  - Messzemenően egyetértek azzal, hogy a kormány a költségvetési egyensúly tartós biztosítását a kiadási oldalon elérhető megtakarításokkal kívánja elérni. Vannak még tisztázatlan kérdések, de most már lassan abba az irányba alakul a kormány gazdaságpolitikája, hogy elkezd foglalkozni a húsz éve halogatott problémákkal. A nagy kérdés jelenleg az, hogy miként sikerül kivitelezni az intézkedéseket"
  http://oszkopeter.blog.vg.hu/”
 • 40. achilleus 2011. május 20. 20:11
  „38. studyfy 2011.05.20. 18:38

  Ez azért is szomorú, mert az 1919-20-ban ugyanez a balliberális bukott társaság (az őszirózsások, valamint a tanácsköztársaságiak) hasonlóképpen járatták le, ásták alá az országot, ugyanezekkel vagy hasonló vádakkal. És Ny-Európát akkor sem érdekelte a valós helyzet, a következmény Trianon. Teljesen mindegy volt, hogy egy Teleki mit mond az elszakított területek etnikai viszonyairól, minden teljesen mindegy volt. Európa első fasiszta államáról hadováltak (mellesleg éppen most szerdán az egyik amerikai népszavás) az EU első fasiszta államáról értekezett) .http://nepszava.com/2011/05/uncategorized/bartus-laszlo-az-unio-elso-fasiszta-allama.html
  Mit lehet ezekre mondani. Tényleg nagy önuralom kell, hogy ne valami eszméletlent.”
 • 39. deszkás 2011. május 20. 19:25
  „UNKNOWN!(39hsz) Ki vagy te és hánybeli hogy ekkora a .ofád? Szüleiddel társalogjál igy ha kérhetlek.Lehet megsértődni.”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hídi vásár: az Oskola utcában már elkezdődött

Célegyenesben vannak a városnapi rendezvények, kirakodóvásárok: az Oskola utcát már el is foglalták az árusok. Tovább olvasom