Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Közmeghallgatás és fegyelmi a megyén

Szeged - Közmeghallgatást tart a megyei közgyűlés csütörtökön 9 órától, amikor az önkormányzat jövő évi költségvetésének koncepcióját tárgyalják. Az előterjesztésből az derül ki, hogy a megyei önkormányzatnak jövőre is nehéz dolga lesz, hiszen várhatóan 1,8 milliárdos kezdő hiánnyal kell számolnia.
Igaz, hogy az idén végrehajtott átalakítások, karcsúsítások több mint 300 millió forintos megtakarítást hoztak, ám már most tudják a megyeházán, hogy a központi forrásból származó bevételek jövőre tovább csökkennek, 67 millióval, és az illetékbevétel is 237 millióval lesz kevesebb az ideinél.

A mai közgyűlésen szó lesz a Szegedi Tudományegyetem és a megye kapcsolatáról, a megye lakosságának egészségi állapotáról, és várhatóan törvénymódosítást kezdeményez az önkormányzat, annak érdekében, hogy a termálvizet kedvezőbb körülmények között hasznosíthassák az agrárvállalkozások.

A képviselők azonban elsőként egy fegyelmi ügyről tárgyalnak, zárt ülésen. Azt, hogy pontosan ki ellen, melyik intézménynél indul vizsgálat, nem árulta el a megyei önkormányzat sajtómunkatársa, a személyiségi jogokra hivatkozva.

Más forrásból származó információink szerint a derekegyházi otthon gazdálkodását vizsgálták, és ez után kell dönteni, hogy indítanak-e fegyelmi vizsgálatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudnak megegyezni a röszkei pihenő vételáráról

Szeged - A röszkei pihenő nélkül adták át az M5-ös sztráda utolsó 15 kilométeres szakaszát Szeged és az országhatár között tavaly március 11-én. Az állam és a kiszemelt terület magántulajdonosa ugyanis évek óta pereskedik. Tovább olvasom