Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Közös célokról beszélt Botka a díszközgyűlésen

Szeged - Szeged napja alkalmából a város önkormányzata pénteken ünnepi díszközgyűlést tartott. Botka László polgármester kiemelte: minden generáció után csak az marad, amit alkotott.
Szeged napja alkalmából a város önkormányzata pénteken ünnepi díszközgyűlést tartott. A testület díszpolgárrá avatta Lippai Pált, Szeged rendszerváltás utáni első polgármesterét. Pro Urbe díjjal tüntette ki Szőkefalvi-Nagy Erzsébet könyvtárost, Székhelyi József színházigazgatót. Szegedért Emlékérmet adományozott Tóth Attila művészettörténésznek; Galambos Gábornak, az egyetem pedagógusképző kari dékánjának; Fodor Lászlónénak, a Szegedi Vízművek Zrt. volt vezérigazgatójának; Gajdács Gáborné Árvai Mária ápolónőnek; Muszka Dániel matematikusnak. Szeged nemzetközi kapcsolataiért emlékérmet kapott Tóth Sándor zenepedagógus és Pavlovits Dávid gitárművész.

Fotók: Segesvári Csaba

„Tizennyolc éve ezen a napon emlékezünk arra a dokumentumra, amely 289 éve új fejezetett nyitott Szeged életében" – kezdte Botka László polgármester ünnepi szónoklatát, amelyben többször kitért a szegediek közös céljainak fontosságára. Kifejezte reményét, hogy jön egy jobb kor, amelyben nem lesz helye a hatalomhoz ok nélkül ragaszkodónak és a hatalmat ok nélkül akarónak. Kiemelte: minden generáció után csak az marad, amit alkotott.

Olvasóink írták

 • 5. KinoDero 2008. június 29. 16:13
  „Okos lajos, és TE MIT ALKOTTÁL??? Szólj ha áll a kertedben egy Tik, vagy egy M5-ös, megnézem szívesen.”
 • 4. m 2008. május 24. 09:57
  „Beteg a magyar, és az is marad még vagy ötven évig. Sosem jó, mit megélünk, az kéne, amit remélünk.”
 • 3. okos lajos 2008. május 24. 09:02
  „Nos 1--Ha nem ragaszkodnának annyira a hatalomhoz--pénzhez, akkor már rég az utcán lennének a mostani "hatalmasságok"", élükön a polgármesterrel
  2--ez után a generáció--BOTKA-- után, csak a gyalázat marad. Mit is alkotott ?? a nagy 00-t. Csak a munkanélküliséget, a munkahelyek elvesztését, a "drága várost", és a pökhendiség hagyja ránk.Eélnekelhetné Máté híres dalát:ELMEGYEK !!!”
 • 2. buga jakab 2008. május 24. 07:44
  „A népszavazás és utána a Horn Gábor esti megjegyzése, majd a koalíció szétválása elég jól mutatja, hogy kiki mazok, akik ok nélkül ragaszkodnak a hatalomhoz. Nem kicsit, nagyon!”
 • 1. mai 2008. május 23. 22:24
  „Az utolsó előtti mondat ünneprontó. Azt választottuk 1990-ben, s szerettük volna azt választani az öszödi beszéd után.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi mappák és látképek - Másnak csak térkép e táj

Szeged - Mit árul el Szegedről a városi mappák sora? Erről kérdeztük Blazovich Lászlót, a Csongrád… Tovább olvasom