Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Közös óvodai tanévnyitó

Szülőket, városi és óvodavezetőket hívtak meg a szegedi önkormányzati intézmények tegnapi tanévnyitójára. A résztvevők együtt örültek az ötvenhárom városi óvodában közösen elvégzett 278 millió forint értékű felújításnak. Egy vállalkozó másfél millióval segített.
Ennél szebb nincsen, a gyerekeket biztonságos környezetben tudhatjuk a város ötvenhárom óvodájában – mondta Lóczi Tünde, az önkormányzati óvodák igazgatóságának (ÓVI) vezetője. – Négyszáz fényképet készítettünk a felújított épületekről, és a nevelési évnyitónkra ezekből állítottunk össze diasorozatot. Beszámoltunk a korszerűsített mosdókról, a parkettázott termekről, az újrafestett falakról, a vadonatúj játszósarkokról és a szabadtéri, valamint a szobai játékokról – mutatta a fotókat. – Soha nem látott mértékű összefogással szépültek meg a szegedi óvodák.

Az önkormányzati Iskolaút program nagyobb keretéből nyolc tagóvoda újult meg 168 millió forint értékben. Az önkormányzat támogatásához az óvodások szülei is hozzájárultak, munkával, alapanyaggal vagy pénzzel. A Jerney Utcai Óvodában például 320 ezer forinttal, a Tarján III. Számú Óvodában pedig egy vállalkozó másfél millió forint értékben segített.
A program kisebb keretéből 38 óvodát újítottak fel közel 100 millió forintból: szükség szerint tetőt újítottak, fűtést szereltek, festettek, parkettáztak, vizesblokkot építettek.

– Összesen 278 millió forint értékű beruházás valósult meg a szegedi ovikban – emelte ki az ÓVI-igazgató. – Ezért az óvodák nevében „Köszönő délutánra" hívtuk meg a Tarján III. oviba a támogató szülői közösségek képviselőit, a vállalkozókat és a város vezetőit, hogy velük együtt álljunk meg egy pillanatra gyönyörködni. A kétszázötven vendégnek a diafelvételek segítségével bemutattuk valamennyi megszépült épületrészletet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged és Szentes a nyertes

Csongrád megyéből két település kap címzett támogatást. Szegeden oktatási és kulturális intézményt… Tovább olvasom