Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Közös ünneplés március 15-én – beszéd nélkül

Március 15-én Szeged város központi ünnepségén senki sem mond ünnepi beszédet. Botka László az ünneppel kapcsolatosan rendhagyó kezdeményezéssel állt elő tegnapi sajtótájékoztatóján. A szegedi polgármester szerint március 15-e a legbensőségesebb nemzeti ünnep, amely az összetartozásról, a közös múlt értékeiről és a jövőről szól.
Március 15-én Szeged város központi ünnepségén senki sem mond ünnepi beszédet. Botka László az ünneppel kapcsolatosan rendhagyó kezdeményezéssel állt elő tegnapi sajtótájékoztatóján. A szegedi polgármester szerint március 15-e a legbensőségesebb nemzeti ünnep, amely az összetartozásról, a közös múlt értékeiről és a jövőről szól. Mivel az utóbbi években átpolitizálódtak az ünnepi beszédek, Botka László egyértelművé kívánja tenni alig három héttel a parlamenti választások előtt, hogy március 15-e nem sajátítható ki. Ezért a polgármester valamennyi hivatalos parlamenti képviselőjelöltet meghívott a családjával együtt a március 15-i városi ünnepségre a városháza elé és a Klauzál térre. Azt is gesztusnak szánja a polgármester, hogy nem mond beszédet, csak köszönti az ünneplőket.

Megkérdeztük Kalmár Ferenc fideszes országgyűlési képviselőjelöltet, aki Botka László ellenfele lesz választókörzetében április 9-én, hogy elfogadja-e a polgármester meghívását a március 15-i ünnepségre. A képviselőjelölt elmondta, nem zárkózik el az elől, hogy ott legyen az országzászló felvonásánál, illetve a Klauzál téri ünnepségen. És nemcsak ő, hanem a Fidesz-MPSZ mindhárom hivatalos szegedi képviselőjelöltje elfogadja a polgármester meghívását, ha sikerül megállapodni a koszorúzás részleteiben. Azt is jelezte viszont, hogy Balogh László más elfoglaltsága miatt várhatóan nem lesz jelen az ünnepségen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bakai az új civil elnök

Bakai Csaba (képünkön) személyében új elnököt választott a civil alapprogram regionális kollégiuma. Tovább olvasom