Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Közösen kampányolt Gyurcsány és Kuncze

Sándor Klára támogatására kérte a választókat tegnap Gyurcsány Ferenc. A kormányfő szerint négy év alatt megváltozott a kicsit álmoskás, befelé forduló Szeged arculata. Kuncze Gábor a nyugodt építkezés folytatásáról beszélt.
Sándor Klára és Gyurcsány Ferenc köszöntötte a választókat tegnap a szegedi Dugonics téren Fotó: Schmidt Andrea
A szegedi Dugonics téren sok száz érdeklődő várta Gyurcsány Ferencet és Kuncze Gábort tegnap délelőtt. Először Botka László polgármester buzdította a választókat Sándor Klára támogatására.

– Húzzunk bele! – skandálták az egybegyűltek. – Húzzunk bele – a Sándor Klára neve mellett lévő karikába egy ikszet, és a dolog el van rendezve – reagált erre Kuncze Gábor. Az SZDSZ elnöke hangsúlyozta: fontos, hogy mindenki elmenjen szavazni, és Szegednek három koalíciós képviselője legyen. – Meggyőződésünk, az országnak az az érdeke, hogy a nyugodt építkezés folytatódjon tovább – folytatta. – Hallom, hogy a Professzorok Batthyány Köre aláírt egy papírt, hogy Balogh Lászlóra kell szavazni. Hadd hívjam fel a figyelmüket arra, hogy Sándor Klára – aki az egyetem docense – volt a legfiatalabb professzori ösztöndíjas annak idején. Amikor a professzor urak buzdítanak, ilyen szempontokat is figyelembe kell venni. Megint vissza akarnak élni az emberek feltételezett tudatlanságával – hangsúlyozta az SZDSZ elnöke.

– Nem szoktunk úgy ígérni, hogy nem teljesítjük – vette át a szót Sándor Klára. A jelölt azt kérdezte a tömegtől: Van autópályánk? Kitől kaptuk, melyik kormánytól? – Tudjuk, hogy ez a munkahelyteremtés lehetőségét jelenti. Amikor azt mondom, hogy szeretnénk egy egészségügyi központot, egy déli hidat, elkerülő utat, akkor ennek épp ezért lesz hitele – mondta.

 
Ajándék

A kormányfőt a beszéde után híveinek hada rohanta meg. Egy idősebb házaspártól olyan díszdobozt kapott, amelyen saját arcképe és feleségének fényképe is szerepel. Egy középkorú hölgy „Gyurcsány, az oroszlánkirály" kezdetű versét adta át.

– Jaj, de jó most itt lenni Szegeden. Húzzunk bele azért, hogy teremthessünk egy jobb országot, egy sikeresebb várost, egy olyan Csongrádot, ahol mindenki úgy érzi, hogy van értelme a küzdelemnek, van értelme a munkának – vágott bele lendülettel beszédébe Gyurcsány Ferenc. – Mit példáz nekünk a korábban egy helyben járó Szeged? Hogy jöttek bátor férfiak, asszonyok, fiatal emberek; négy év alatt megváltozott a kicsit álmoskás, befelé forduló Szeged arculata – jelentette ki a miniszterelnök. – Soha ekkora árvíz nem fenyegette Szegedet. De mit mutatott meg Magyarország az elmúlt években? Mit mutatott meg Szeged városa? Hogy van kellő ereje ahhoz, hogy megóvja mindazt, amiért érdemes élni – magyarázta. Gyurcsány Ferenc szerint érdemes küzdeni azért, hogy aki szegényen, nélkülözésben élő családban születik, az is úgy érezhesse, hogy olyan világba, olyan közösségbe született bele, amelyben ki lehet törni a reménytelenségből és a szegénységből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia filmnapok Szegeden

A legújabb francia filmeket nézhetik meg az érdeklődők jövő hétfőig a szegedi Belvárosi moziban. A… Tovább olvasom