Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Közösen pályázik a Csongrád megyei és az aradi múzeum

Szeged - Együttműködési megállapodást kötött a Csongrád és az Arad megyei múzeum. A dokumentumot dr. Zakar Péter, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke és Búza Gábor, az Arad Megyei Tanács alelnöke jelenlétében írta alá dr. Zombori István, a Csongrád Megyei Önkormányzat Múzeumának igazgatója, illetve Peter Hügel, az aradi közgyűjtemény vezetője.
„Csongrád megye szeretné kiterjeszteni a stratégiai együttműködést Temes megye mellett Arad megye felé is. Ennek része, hogy a két megyei fenntartásban közgyűjtemény megállapodást kötött a kulturális együttműködés kereteiről" – tudtuk meg dr. Zakar Péter alelnöktől.

Mindkét múzeum számára fontos, hogy meg tudják egymással osztani az Arad megyében és Csongrád megyében is aktuális kérdés, az autópálya-építés régészeti feltárásának szervezeti-szakmai tapasztalatait. Arad megyében már meg is kezdődött a régészeti feltárás. A Csongrád megyei múzeum régészei azonban továbbra is arra várnak, hogy létrejöjjön a munka megkezdéséhez nélkülözhetetlen szerződés.

Az aláírt múzeumi együttműködésnek köszönhetően néprajzi jellegű kiállításokat rendeznek majd a szakemberek, illetve a tervek szerint az Aradi és a Csongrád megyei múzeumok együtt fognak Európai Uniós pályázatot benyújtani. Az összefogásnak köszönhetően lendületet kaphat az egykori aradi ereklyemúzeum anyagának restaurálása, feldolgozása és publikálása is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi dóm és a belvárosi plébánia ünnepi programjai

Szeged - A Szeged Napja 2008 ünnepségsorozathoz kapcsolódóan a szegedi dóm, illetve a belvárosi… Tovább olvasom