Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Közterületi roncsmegőrző a nagyállomásnál

Hónapok óta áll a szegedi nagyállomás előtti díszburkolaton egy Mazda, gyakorlatilag felverte a gaz, írtuk néhány napja. Pedig van, aki megvenné.
Az autó a város egyik legértékesebb és legpörgősebb ingyenes parkolóhelyeiből foglal, ám a hatóságok nem tudnak rajta fogást találni. Tegnap arra járva megállapíthattuk, van egy változás azon túl, hogy a díszburkolat kövei közül kibújó növény lassan már fás szára tovább erősödött, és a bal hátsó gumiabroncs is engedett még egy kicsit.
 
 Potenciális üzlet. A helyzet csaknem változatlan. Fotó: Karnok Csaba
Potenciális üzlet. A helyzet csaknem változatlan. Fotó: Karnok Csaba

Az ablaktörlő lapát maradéka és a szélvédő közé egy cetlit tett valaki, miszerint megvásárolná az autót. Mondanánk, hogy cikkünk visszhangja, de ez nem az, a számot felhívva kiderült, nem lapunk nyomán bukkant az autóra az ajánlattevő. Egy kecskeméti vállalkozó vesz időnként korosabb, lepukkant, elhagyott autókat, s legutóbb is így tett, amikor Szegeden járt. Hazafelé botlott az új üzleti lehetőségbe.

Írásunknak azért volt visszhangja: egy olvasónk szelíden nehezményezte, hogy nem tudtuk megállapítani, van-e érvényes műszaki a kocsin, vagy nincs. Onnan kellett volna tudni, hogy nincs érvényes forgalmija, hogy ott volt a rendszámon a lejárt címke. Márpedig a régit a műszakin le kell, le kellett volna kaparni, s ezt a kötelező technológiai lépést kérésünkre megerősítette egy vizsgabázis is. Így még bátrabban minősíthetjük a helyet közterületi roncsmegőrzőnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtt a falu lélekszáma - Röszkén a közösség is fontos, nemcsak a felújított utcák

Röszkén a várakozás mellett a nyugalom éve volt a tavalyi. A település egyre népszerűbb a fiatal… Tovább olvasom