Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Kreatív diákok a Bolyaiban

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának szervezésében pénteken kezdődött a Kreatív Tudományos Program Középiskolásoknak című kétnapos rendezvény az SZTE Bolyai épületében.
Cél, hogy a tehetséges és a természettudományos és műszaki területek iránt érdeklődő diákok találkozhassanak a területek egyetemi és ipari képviselőivel, és bemutathassák saját munkáikat.
 
Kreatív diákok versenyeztek, Fotó: Bobkó Anna - Képgaléria

A hallgatók három különböző területen mérik össze tudásukat: a Szegedi Innovatív Informatika versenyen, a Polygon Pályázat Matematikából Középiskolásoknak versenyen, valamint a Játsszunk fizikát! Kármán Tódor Emlékversenyen. Szombaton a Jövő Mérnökeiért Szövetség közreműködésével izgalmas laborlátogatásokon, bemutatókon, workshopokon vesznek részt a diákok, és ekkor hirdetik ki a versenyek végeredményét is.

– Több mint száz tanulót mozgat meg a rendezvény, és mindhárom versenynél az a lényeg, hogy a pályamunkák egyediek, érdekesek legyenek, túlmutassanak a középiskolai anyagon – mondta Horváth Dezső. Az SZTE TTIK dékánhelyettese hangsúlyozta, a diákok által hozzáadott értékre kíváncsiak, a tanulók kreativitása a legfontosabb, nem feltétlenül a nagyon alapos tárgyi tudás.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Presztízs az amerikai ösztöndíj

A Fulbright amerikai ösztöndíjprogramról tartottak pénteken tájékoztatót a Szegedi Tudományegyetemen. Tovább olvasom