Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Kreatív klímások versenye

A Móra Ferenc szakközépiskolában és a Főszer-Elektroprofil Kft.-nél rájöttek: csak együttműködéssel lehet kreatív munkaerőt nevelni.
Magyarországon tíz állami – a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetségének bázisiskoláiban – és egy magán középfokú intézményben oktatnak szellőző- és klímaberendezés-szerelő tanulókat. Tegnap ezeknek diákjai versenyeztek a szegedi Móra Ferenc szakközépiskola szervezésében a Főszer-Elektroprofil Kft. műhelyében. Szegeden négy éve kezdődött az oktatás: először az intézmény egyedül próbálkozott, majd a vállalkozások is bekapcsolódtak. Mára a Móra egyedi felszereltséggel rendelkezik. Az évfolyamokon nyolc-tízen tanulnak, általában másodszakmások.

– Akik villanyszerelői előképzettséggel érkeznek, előnyben vannak – jelentett ki Bezdány Géza szakoktató. A végzősök általában azoknál a cégeknél helyezkednek el, ahol gyakoroltak. Így került Kazai Géza is a Délmagyarország presztízs díjasához, a Főszerhez. Elmondta: megtalálta számítását; ha idény van, a klímákkal foglalkozik, míg más időszakokban villanyszerelői képzettségét kamatoztatja. A cég a legjobban szereplő versenyzőknek az idén is munkát ajánl. Hajdú Szabolcs pénzügyi igazgató elmagyarázta: a Mórával a kapcsolatot kilenc éve nem a reklám miatt tartják fenn, ez a kft.-nek kőkemény biznisz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siket Judit: Nem történt csalás

Nincs arra konkrét adat, hogy a megyében választási csalás történt volna. A választási… Tovább olvasom