Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Kreatív tablókkal búcsúznak a diákok

Színes legódarabokból, bambusz-háttérrel, piros-fekete egyenruhás fotóval készültek az idei évben a végzős középiskolások tablói. A kreatív ötlet és a sajátkezű elkészítés sem kímélte a szülők a pénztárcáját.
– Na, megnyugodtál? Most már mindet láttad!
– Nem, még azt is nézzük meg! Az összesre kíváncsi vagyok!
– Na jó, de ez az utolsó, már a fél várost körbejártuk! – a Kárász utcán sétáló fiatalok párbeszéde ez, sok más szegedihez hasonlóan a kirakatokba elhelyezett tablókat nézegetik.

Mint minden évben, a középiskolák idén is közszemlére teszik végzős diákjaik fotóit. A tablók sokszínűek, stílusok, formák tekintetében is. Vannak konszolidáltak, mint például a Tömörkény gimnázium 12. A osztályáé, amelyen még a szürke-halványbordó háttér sem tudja elhalványítani az egyik végzős lány szépségét. – Nézd azt a szép szőke lányt! Tisztára, mint egy modell! – hívja fel barátja figyelmét egy fiú.

50 ezer forint

A tablókért fizetett összeg iskolánként és osztályonként változó. Elkészítői lehetnek dizájnstúdiók, rajz szakos főiskolások vagy maguk a diákok. A saját készítés nem garantálja az olcsó végösszeget. A Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium 12. A osztályos diákjai például majd ötvenezer forintot költöttek saját készítésű tablójukra.

Kérdésünkre, szerintük mitől szép és esztétikus egy tabló, egyértelmű választ adnak. – A szép lányoktól! Persze a háttér is fontos, itt van például ez a legós, ami nagyon ötletes – mutatják. Az apró legódarabkákból kirakott tabló valóban kitűnik a többi közül, kíváncsiak voltunk, vajon kinek a keze munkáját dicséri. – Az ötlet az osztályé volt és a megvalósítás is az ő érdemük – tudjuk meg Tóth Károlytól, a Ságvári gimnázium 12. A osztályának osztályfőnökétől. – A gyerekek először szárazon illesztették össze a legódarabokat, hogy megnézzék az összhatást, majd ragasztóval erősítették a tablóhoz. Az aprócska kalózfigura is az ő ötletük volt. Több hetes komoly munka áll a végeredmény mögött – meséli büszkén az osztályfőnök, akitől megtudjuk, attól, hogy a gyerekek készítették a tablót, nem volt olcsó mulatság.

A képzeletbeli „legjobb tablónak járó díj" kategóriában idén taroltak a ságvárisok, hiszen a két tannyelvű francia–informatika osztály kreációja mellet sem lehet szó nélkül elmenni. Az osztály egy hatalmasra kinagyított fotót használt háttérül, a képen az egyik belvárosi kávézóban ücsörögnek a diákok – talán ez volt a törzshelyük a négy év során. A 12. c osztály pedig a magyar népmesékből ismerős népi motívummal díszítette a bézs színű táblát. A Csonka végzősei a természetes anyagokat részesítették előnyben – bambusz szőnyeget használtak háttérként. A Tápai szakközépiskola ballagói piros-fekete ruha-összeállításukkal tűntek ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pomponlányok Szegeden is tűzbe hozzák a közönséget

A nagyobb tömegeket megmozgató sportesemények manapság már elképzelhetetlenek látványos… Tovább olvasom