Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

KRESZ-telenül közlekedők Szegeden

Nem indexelnek a körforgalomból kifelé, vészvillogóznak, miközben beugranak a gyerekért. A biciklis előre teszi a piros villogót, hátul meg nem világít semmi. Nyugdíjasok vágnak át a az úton, hogy elérjék a villamost. Önt is idegesítik az állandó szabálytalankodók? Olvasóink feljelentőfórumot indítottak.
Balesetveszély a kereszteződésben. A Dózsa utcán a parkolóház előtt várakozó gépkocsik zavarják a kilátást Fotó: DM/DV
Olvasóink a Délmagyarország honlapján a Fotókkal a hülyeség ellen című fórumon pellengérezik ki a szabálytalankodókat. Mi is csokorba szedtük a legidegesítőbb közlekedési kihágásokat.

Nem indexelők. Ők azok, akik a körforgalomnál várakozók életéből rendszeresen ellopnak egy fél másodpercet. Ha időben jeleznék, hogy kimennek a körből, a másik már hajthatna is be.

Állandóan elromlók. Vészvillogó itt, vészvillogó ott, tele a város elromlott autóval. Éljék bele magukat a trolivezető helyzetébe, és próbáljanak egy közel 18 méteres csuklós kocsival a posta mögött szorgosan vészvillogók között szlalomozni!

Rohanók. Csúszós úton, szürkületkor akad mindig kalandvágyó gyalogos, aki épp arra a villamosra/buszra/trolira szállna, amely a túloldalon áll, és már épp zárná az ajtót. Botot lóbálva rohanó nyugdíjas, piroson átvetődő kiskamaszok, anya gyermekével autók közt – a kalandtúrázók tábora kortól és nemtől független.

Zöldhullámlovasok. A nagykörúti zöldhullámot komótos sebességre találták ki. Ha nagy gázzal indul, és eszetlenül repeszt valaki, akkor sem lesz hamarabb szabad az út a következő kereszteződésnél. Ment már ötvennél többel a hatsávos körúton?

Sötét biciklisek. Korán sötétedik, de van, aki fekete dzsekijében tekeri kivilágítatlan bringáját. „Világítson az autós, mer' a dinamó kikoptatja a gumit." A másik előre teszi a piros villogót, mert az olcsóbb, mint a fehér. A harmadik a zseblámpát fogja a kezében.

Buszindexre vakok. Miattuk dülöngélnek az utasok a megállóból induló buszon, hiába mondja a KRESZ, hogy a forgalomba besoroló buszt akár megállással is segíteni kell. A nagyobb jármű sofőrje ezért kidugja jelzésképp az orrát, amikor adódik egy kis lyuk: hirtelen indulás, hirtelen fékezés – imádják az álló utasok. Ön hogy viszonyul az olykor tolakodó buszokhoz a Lófaránál?

Sárga csíkra állók. A Fekete Sas utcán egyirányú kerékpársáv vezet, szembe az autókkal együtt mennek a biciklisek. Ha ezen a szakaszon a kerékpársávra nem parkol senki, ritka kegye a sorsnak. Ugyanez vonatkozik a Dóm tér–Dugonics tér kerékpárútra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilónként ezer alatt nem az igazi

Év végén megnő a virslifogyasztási kedvünk. Az áruházak már 130 forint körüli áron is kínálják a… Tovább olvasom