Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Krétakör: két produkció a REÖK-ben

Szeged - Shakespeare Hamletjének Nádasdy Ádám által készített új fordításának, illetve Blake, Büchner, Eminem, Ginsberg, Goethe, József Attila és Pilinszky, valamint a Biblia szövegeinek felhasználásával állította színpadra Schilling Árpád a hamlet.ws című produkciót.
Az egyik legeredetibb látásmódú magyar rendező nemzetközi hírű társulatával, a Krétakör Színházzal ma 19 órától adja elő a rendhagyó Hamletet a Reök-palotában az egyetemi kulturális fesztivál keretében. A darab szereplői Gyabronka József, Nagy Zsolt és Rába Roland. „Aki ezen a Hamleten szereti meg a színházat, az tudja, mi a legfontosabb benne: a hitelesség" – írták az előadásról.

Csütörtökön este Csehov leggyakrabban játszott drámáját, a Sirályt mutatja be a Krétakör a Reökben Csákányi Eszterrel, Gyabronka Józseffel, Nagy Zsolttal, Láng Annamáriával és Tilo Wernerrel a főbb szerepekben. „Schilling Árpád j-vel írja Csehov örökös programdarabjának címét. Kissé talán túlságosan is nyilvánvaló üzenet. Ez a Siráj más, mint minden korábbi. A helyesírás tagadása nyilvánvalóan utal a konvenció tagadására. De Schilling nem volna Schilling, ha ez valóban így volna. Lényegét tekintve ez a Siráj talán a legigazibb Sirály, amit valaha láttam" – méltatta a produkciót a kritika.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világ legszebb tökei Szegeden

Szeged - Csillagtök, szivacstök, sártök, lopótök, dísztök – néhány fajta a szegedi… Tovább olvasom