Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Kristóf István, a király

Szeged - A Társulat című szereposztó műsor középdöntőse a Szegeden tanuló Kristóf István. A fiú olyan kamerafóbak vallja magát, aki hat hónap alatt három évet fejlődött.
– Kamerafób vagyok. Kamera előtt nemrég még úgy viselkedtem, mint egy ötéves gyerek. Szerencsére az utóbbi fél évben sokat fejlődtem. Most már úgy viselkedem, mint egy nyolc éves – mondta magáról Kristóf István, az m1-en futó Társulat című szereposztó műsor egyik középdöntőse. A fiú az Utazás című SZTEage produkcióban fertőződött meg musicallel, és nyáron titokban jelentkezett a Társulat válogatójára.

– Nem akartam túl korán nagydobra verni, mert nem voltam felkészülve rá, hogy idáig eljutok – magyarázta. A negyedéves, művelődésszervező– könyvtár-informatika szakon tanuló István sok mindennel foglalkozik: a Váza (válogatott zenészek arzenálja) nevű rockbanda énekes-gitárosa, és tagja egy monodráma társulatnak.

Kristóf István izgul a kamera előtt. Fotó: Miskolczi Róbert

– Az útkeresés stádiumában vagyok, mindent ki akarok próbálni. Egyelőre nem tudom, mivel szeretnék foglalkozni, most csak az a lényeg, hogy bejussak a döntőbe. Amikor rágondolok, megdobban a szívem, egy kicsit attól is tartok, mit látok majd, ha visszanézem magam a tévében.

Az Istvánba Torda szerepére jelentkezett volna, de ebben a változatban a táltost nem férfi, hanem nő alakítja. Így István Istvánnál kötött ki.

– Sokat hallgattam gyerekként a rock operát, a legtöbb dal szövege rám ragadt. Otthon érzem magam a produkcióban.

Mit énekel egy rockban, musicalben egyaránt érintett fiatalember otthon mosogatás közben? – kérdeztük Istvánt, aki közölte: inkább akkor énekel, ha közlekedik.

– Buszon, vonaton. Csak azt veszem észre, hogy furcsán néznek rám az emberek. De a legjobb biciklizés közben énekelni. Tekerek elengedett kézzel, és éneklem George Michaeltől a Freedomot.

Kristóf Istvánt és a lapunkban korábban már bemutatott Simon Boglárkát a november 27-i adásban láthatják a nézők. Akkor dől el, bejutnak-e a szegedi énekesek a döntőbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindentudás Egyeteme – Szeged

Szeged - Mi a tudomány? Mi a tudomány tárgya? Mi a szociológiai és a módszertani megközelítés közti… Tovább olvasom