Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Kritikus performance sörrel, tévével Szegeden

Társadalomkritikai céllal, kordonok és díszletek között demonstráltak tegnap szegedi egyetemisták a Dugonics téren, a rektori hivatal előtt.
A gondolkodó ifjúságot szimbolizálták. Fotó: Schmidt Andrea
„Turisztikai látványosság: a magyar jóléti állam" – angol nyelven ez a felirat volt olvasható tegnap a szegedi Dugonics téren, a rektori hivatal előtt felállított kordonokon. A területet egyetemi hallgatók kerítették el, hogy jelezzék: elégedetlenek a társadalommal. A kerítésen belül a magyarokat szerintük jellemző tárgyakat helyeztek el: sörösüveget, televíziót, földgömböt. Utóbbi jelentése: a világot csak térképről ismerjük.
– Kinyílt előttünk a világ, mégis korlátok között élünk. Olvasni, tanulni, utazni szeretnénk, de a kultúra Magyarországon drága – fogalmazták meg a rendezvény mondanivalóját a szervezők: Falusi Norbert, Ledán Szilárd és Takács Dániel.

A Dugonics téren zajló performance kelléke volt még néhány könyv és egy sakktábla mint a gondolkodó ifjúság jelképe. A tizenöt-húsz diák majdnem négy órát töltött a díszletek között. Elmondták: sokan érdeklődtek a rendezvényről, többen egyetértésüket fejezték ki.

Az egyik résztvevő hangsúlyozta: szembesíteni szeretnék az embereket közönyükkel. A megoldást mindenki másban keresi, holott önmagában kellene megtalálnia. Arra a kérdésre, hogy ők ezeket az elveket a gyakorlatban hogyan valósítják meg, közölték: figyelnek egymásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Délépítő levonult a Vedresről

Bombaként robbant a hír: pénzügyi problémák miatt levonult tegnap a Délépítő Zrt. a Vedres István… Tovább olvasom