Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Krokodilkönnyeket hullatnak a pályán

Szeged - A szegedi férfi sportolók állítják: ők nem sírnak sem győzelem, sem kudarc esetén. Külföldön több világhíresség is elpityeredik egy-egy győztes vagy vesztes meccs után.
A fiúk nem sírnak – legalábbis ha a szegedi sportolókról van szó. Nemrég jelent meg a brit napilap, a The Sun tízes toplistája a legsírósabb férfi sportolókról. Első helyen a focista Cristiano Ronaldo áll. A brit újságírók szerint a nők kedvence sír a legtöbbet a pályán egy-egy jól vagy rosszul sikerült meccs miatt. De a hölgyek másik favoritja, a szintén focista David Beckham is bekerült a sírósok közé.

Két sikeres szegedi sportolótól kérdeztük: ők is sírósak-e a siker vagy a kudarc megélésekor. Az 1996-os atlantai olimpián 200 méter vegyes úszásban első helyen végzett Czene Attila azt mondta, ő még a dobogó legfelső fokán sem sírt.

– Büszkeséget éreztem, amikor nekem szólt a Himnusz, és mosolyogtam – emlékezett vissza a 35 éves sportoló. Majd elmesélte: amikor 5 és fél évesen hajnalban járt edzeni, sokszor elpityeredett a jéghideg vízben.

– Tizenévesen a személyes kudarcok miatt még elsírtam magam, de azóta nem emlékszem ilyesmire. Inkább a mosolygás jellemző rám – nevetett Czene Attila.

Sem győzelem, sem vereség miatt nem sírt még a kézilabdázó Katzirz Dávid. – A rosszabb meccsek után, főleg, ha kikapunk, nekem is rossz a kedvem, de emiatt még nem sírtam – magyarázta a Pick Szeged 28 éves játékosa, aki tudja, hogy sírni csak a győztesnek szabad.

Federernél eltörött a mécses

A teniszrajongók számára emlékezetes pillanat volt az idei Ausztrál Open egyes döntője, amikor Roger Federer könnyeivel küszködve köszönte meg a nézők biztatását, és megfogadta, hogy legközelebb legyőzi Rafael Nadalt. A kudarctól és fáradtságtól síró Federer, mint mondta, nem szeret veszíteni, ezért törhetett el nála a mécses.

Technikai sírás a színpadon

Nehéz a színpadon könnyezni, az igazi síráshoz ott is megfelelő idegrendszeri és lelkiállapot kell – tudtuk meg Rácz Tibortól. A szegedi színművész elárulta, hogy van egy könnyebb, technikai sírás, amit a rekeszizmok megfeszítésével érnek el: ekkor nincsenek könnyek, de a mimika és a kiadott hangok a sírás hatását keltik. Rácz Tibor is ezt alkalmazza például a most futó Kalózkaland című operettben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenéken is lehet reklám

Szeged - Bár a divat a sportruházatra is hat, a mezek tervezésénél elsősorban a praktikumot tartják… Tovább olvasom