Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Kübeken neten intézhető a háziorvosi előjegyzés

Kübekháza - Interneten keresztül lehet bejelentkezni rendelésre márciustól a kübekházi háziorvosnál. Az ezt lehetővé tevő új fejlesztésű szoftver – ami a www.kubekhaza.hu-n át érhető el – a község önkormányzatának támogatásával készült el.
– Eddig klasszikus határidőnaplóba írogattuk bele az előjegyzett betegeinket. Ez viszont általában nem volt kéznél, amikor gyakran azzal állítottak meg az utcán, hogy adjak időpontot. Az új lehetőséggel élve mindenki maga válogathat a meglévő időpontok között – magyarázta Kátai doktor, miért vágtak bele az internetes szolgáltatásba. A netes előjegyzés egyébként Molnár Róbert polgármester ötlete, a doktor – mint mondta – csak nyitott volt a kezdeményezésre.

Jó befektetés

– Nemhogy a megyében, de még az országban sem tudunk arról, hogy lenne ilyen szolgáltatás – mondta el Molnár Róbert. A polgármester folytatná a programot: ha beválik a rendszer a háziorvosnál, a fogorvosi ellátásra is kiterjesztik. A rendszer kiépítésére fordított százezres nagyságrendű befektetés hamarosan megtérülhet: már több település érdeklődik a gördülékeny ügyintézést biztosító szolgáltatás iránt, amelynek jogtulajdonosa az önkormányzat.

A háziorvos úgy látja, most még lassan megy a netes előjegyzés elintézése, mert előbb minden belépőnek regisztrálnia kell magát. Hamarosan viszont az új típusú ügyintézés időtartama a telefonos vagy személyes megoldás idejének töredékére csökken. Kübekházán ráadásul a nagyjából ötszáz lakóház közül majdnem száznál van ADSL-előfizetés, és az internethez a frissen felállított e-Magyarország ponton, illetve az idősek otthonában is hozzá lehet férni. A telefonos és a személyes bejelentkezésre természetesen továbbra is van mód.

Kátai doktor tapasztalatai szerint eddig főképp a fiatalok és a középkorúak használták a számítógépes előjegyzést, de bízik benne, hogy hamarosan az idősebbek is csatlakoznak a hálóhoz. Úgy véli, a szolgáltatás bevezetése hasznos lehetne a szegedi szakrendelőkben is, mert telefonon nehéz őket elérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél havi ellátást kapnak márciusban a nyugdíjasok

Szeged - A napokban fizetik ki ugyanis a 13. havi nyugdíj első részletét, ami megegyezik a márciusi… Tovább olvasom