Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Külföldiek is lehetnek a lányok futtatói között

Egyre több örömlány teljesít szolgálatot Szegeden és környékén. Évekig nem álltak éjjeli pillangók az 5-ös és a bajai út mellett, néhány hete azonban ismét integetnek az autósoknak – persze, nem stoppolási szándékkal. Úgy tudjuk, a futtatók között külföldi férfiak is vannak.
Az út szélén. Fotó: Karnok Csaba
Véget ért a balatoni szezon, ezért a testüket áruba bocsátók új piacot keresnek maguknak. Ezért van egyre több könnyűvérű nő például az 5-ös mentén, vagy a bajai úton. Úgy tudjuk, egy csoportjukat két nagyváradi férfi felügyeli, akik több magyar városban is érdekeltek. Információink szerint ők Romániában is ezzel foglalkoztak. Ezt a rendőrség megerősíteni nem tudja, mondja Szilassi Horváth Jenő, a szegedi kapitányság közrendvédelmi osztályvezetője. Annyi biztos: az ellenőrzéseken külföldi nővel eddig nem találkoztak.

Az 5-ös mellett is magyar lányok integetnek. Egyikük azt mondja: most jó a forgalom. Amíg beszélgetünk, ujja a mobiltelefon gyorshívó billentyűjén jár: ha baj van, azonnal segítséget tud kérni. Ő az egyszerűbb szolgáltatást kétezerért kínálja, de ennek duplájáért már minden jár. Valószínűleg nem az őszre készül: forrónadrág és könnyű póló feszül rajta.

Szegeden és környékén nem jó üzlet a nyílt színi prostitúció, a rendőrök ugyanis rendre bíróság elé állítják a „visszaesőket", akikről gyorsított eljárásban döntenek. Sokszor elzárás az ítélet, így aki több alkalommal lebukik, könnyen a hűvösön gondolkodhat a szakmaváltáson, vagy kereshet új terepet. Nemcsak iskolák és egészségügyi intézmények közelében nem lehet az ősi mesterséget űzni, hanem a főútvonalak mellett sem. Aki mégis kiáll, szabálysértést követ el.

Az 5-ösön, nem messze a körforgalomtól, most egy terhes nő dolgozik. Ezt egyik kolléganőjétől tudjuk, aki elárulja: a környéken általában ismerik egymást. – Most decemberig leszek kint, utána egy szobába költözöm. Télen semmi értelme nincs itt állni – mesélte. Ő nem hallott romániai futtatókról, arról sem akart beszélni, hogy dolgozik-e valakinek.

Tarifák

Elvileg lehetne, de az általunk megkérdezett éjjeli pillangók egyike sem rendelkezik vállalkozói engedéllyel. Mindannyian illegálisan űzik az ipart. Az utak mentén dolgozóknál a komplett szolgáltatás 4-6 ezer forintba kerül, bár alkudni lehet. Természetesen bárokban, lakásokban ennél drágábban kínálják bájaikat a lányok. Az átlagos tarifa ott 10-15 ezer forint körül van.

A rendőrök rendszeresen ellenőrzik a lányokat, és aki háromszor egymás után lebukik, őrizetbe veszik. Idén eddig tizenöten élvezték a kapitányság vendégszeretetét. Ha valakinek nincs priusza, megússza pénzbírsággal, a rovott múltúakat azonban gyorsított eljárásban bíróság elé állítják. A Szegedi Városi Bíróságon pedig bőkezűen osztják a büntetési tételeket: a 20-tól 50 napig terjedő elzárás sem ritka, de nemrégiben akadt olyan nő, aki 120 napig raboskodott, igaz, neki ez halmazati büntetés volt. Akikkel mi beszéltünk, még nem voltak börtönben, bár rendőrök a napokban is igazoltatták őket.

Szegeden és környékén, az utak mentén, helyi lányok csak ritkán dolgoznak. Őket ugyanis ismerik már a rendőrök, ezért nem kockáztatják a lebukást. Velük lakásokon lehet találkozni, vagy éppen más megyében próbálnak szerencsét. Ma már nem ritka, hogy valaki egyedül dolgozik, de az utak mellett állók többségére fiúk vigyáznak. A lányok viszont erről nem beszélnek, Szilassi Horváth Jenő azt mondja: kihallgatásukkor soha nem neveznek meg futtatót. Ezt tapasztaltuk mi is: amit korábban megsúgtak a nagyváradi férfiakról, azt később már senki sem akarta megerősíteni. – Itt nem jó, ha valaki sokat fecseg – magyarázza egy szőke, akiről gyorsan kiderül: ő sem szegedi.

P. Á.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az érdekvédők nem tüntetnek

Nem vesznek részt a pénteki tüntetésen szervezett formában sem a gyógyszerészek, sem a diákok, sem a… Tovább olvasom