Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Külföldön is jól szerepel a magyar diákigazolvány

Megállja helyét külföldön is a magyar diákigazolvány, sőt bizonyos szempontból egyedülálló a nemzetközi mezőnyben – derült ki az European Campus Card Association (ECCA) találkozóján.
Az ECCA olyan egyetemeket, nemzeti szervezeteket tömörít magába, amelyek egyetemi kártyákat fejlesztenek, menedzselnek. Mivel Amerikában a ’80-as, ’90-es években kezdődtek ilyen jellegű fejlesztések, ott a mágneskártyás megoldások terjedtek el, míg Európában a jóval korszerűbb érintéses és érintésmentes csiptechnológia.

A lengyelországi találkozón kiderült, hogy a magyar diákigazolvány egyedülálló abban a tekintetben, hogy központilag bocsátották ki, országos utazási, kulturális és kereskedelmi kedvezményekkel. Más országokra ugyanis inkább az jellemző, hogy elszórva egy-egy egyetemen jön létre ezzel kapcsolatos fejlesztés és az egyetemvároshoz kapcsolódó kedvezményrendszer. Ausztriában 10, Lengyelországban például 5 felsőoktatási intézményben működnek a magyarországihoz hasonló csipes alkalmazások.

Magyarország sem marad le a többi európai országtól, sőt mára már elmondható, hogy több mint 20 felsőoktatási intézmény vezetett be csiptechnológián alapuló szolgáltatást (számítógépes beléptetés, forgóvillás beléptetés, üdítőautomaták, fénymásolók), így több mint 100 ezer diák és az intézményhez tartozó oktató és dolgozó használhatja ki a kártyája adta lehetőségeket.

Olvasóink írták

  • 1. blossom 2008. június 30. 13:55
    „nekem nem magyar diakom van de magyarorszagon nem hajlandoak elfogadni???!!!eu.az diakigazolvanyom!!miert nem fogadjal el????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomás-pályakövetés

A felsőoktatás minőségi fejlesztésének egyik kulcsa, hogy a mainál pontosabb információkkal… Tovább olvasom