Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Különbuszok a koncertsorozatra

A magyar zenei élet sokszínűségét hivatott bemutatni a Symphonia Hungarorum-sorozat, amelynek keretében tizenhárom zenekar, többek között a szegedi szimfonikusok adnak koncertet a Művészetek Palotájában. A budapesti hangversenyre különbuszokat indítanak Szegedről.
Gyüdi Sándor, a koncert karmestere
Már a Művészetek Palotája átadását megelőző időszakban is felléptek hazai szimfonikus zenekarok a Nemzeti Hangversenyteremben, képet adva az ország zenekari életéről. A tapasztalatok nyomán a hagyományteremtés szándékával szervezték meg a Symphonia Hunga-
rorum-hangversenysorozatot, amelynek résztvevő zenekarai műsorukat szabadon szerkeszthették meg, az egyetlen kérés az volt, hogy minden koncerten hangozzék el egy 20. vagy 21. századi magyar zenemű is.

A sorozat január 23-án a Debreceni Filharmonikus Zenekar koncertjével indult, és e hónap végén a Győri Filharmonikusokkal zárul. Az említett két együttesen kívül tizenegy hazai zenekar, köztük a Szegedi Szimfonikus Zenekar is bemutatkozik.

Lendvay Kamilló zeneszerző
Február 23-án este Gyüdi Sándor igazgató-karnagy vezényletével többek között Lendvay Kamilló 1997-ben komponált Rapszódiája is felcsendül. A másik két műsorszám: Mendelssohn Olasz szimfóniája és Berlioz Harold Itáliában című darabja, amelynek szólistája Máté Győző brácsaművész, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának szólamvezetője lesz.

A budapesti koncertre különbuszokat indít a Filharmónia Kht., amelynek vezetője, Finta János lapunknak elmondta: február 15-éig várják a jelentkezőket a Klauzál téri jegyirodában. Jegyeket 600-2200 forintért lehet váltani. (Az árban benne van a helyszínen készülő, és később átvehető ajándék CD is.) Az útiköltség háromezer forint. Indulás kora délután, a koncert előtt az érdeklődőknek bemutatják a Művészetek Palotáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zoltán Szegeden lett szerelmes

A Luxemburg grófjában hol táncos komikusként, hol pedig bonvivánként láthatja a szegedi közönség… Tovább olvasom