Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Kultúrházátadás – Katalin-napra

Határidő előtt elkészülhet a szőregi művelődési ház. A beruházás költsége a vártnál kisebb, a maradék pénzből a balesetveszélyes Makai utat korszerűsíti a városrész.
A vártnál gyorsabban halad a szőregi művelődési ház építése. Ezért az intézményt az eredeti, november 30-i határidő előtt, már a Katalin-napi bálra átadhatja a kivitelező, a Pallér 2001 Kft. A beruházás – melyről a szegedi közgyűlés döntött, az önkormányzat finanszírozott és az IKV Rt. felügyelt – április 30-án kezdődött.

A kivitelezéshez 184 millió forint állt rendelkezésre, de az építkezés csak 160 millió forintba került. A megtakarított összegből a városrész a rendkívül forgalmas és balesetveszélyes Makai úton gyalogos szigeteket alakít ki – tájékoztatott Iványi Aurél, Szőreg önkormányzati képviselője. A művelődési ház szerkezete már elkészült, hátra van még a belső festés, villanyszerelés, fűtés és a szellőztetőrendszer kialakítása, valamint az udvar burkolása.

A házban a Somogyi-könyvtár fiókrészlegét alakítják ki, a tetőtérben pedig állandó kiállítás nyílik, amely bemutatja a rózsatermesztés eszközeit. Ez utóbbival kapcsolatban Iványi Aurél hangsúlyozta: fontos, hogy Szőreg értékeit, a több száz éves rózsatermesztés kultúráját megőrizzék és megismertessék az érdeklődőkkel. A művelődési házban a civil szervezetek rendezvényei is helyet kapnak, például a nagy létszámú szőregi nyugdíjasklub összejövetelei. Itt tartják a Katalin-napi és karácsonyi bált, a színházterem színpadán pedig előadásokat rendeznek majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leépítés a laborban, perel a szakszervezet

Kilencvenhat álláshelyet szüntettek meg február óta a tetemes adósságot felhalmozott szegedi… Tovább olvasom