Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Kupa Mihály a bejutásra voksol

A négy évvel ezelőttinél több párt tud országos listát állítani, ez azt bizonyítja, hogy szükség van a kis pártokra – mondta tegnap Kupa Mihály. A Centrum elnöke hozzátette: Szegeden jó a párt elfogadottsága.
– A társadalom bonyolultabb annál, mint hogy két táborba lehessen sorolni. Most tíz párt tudott országos listát állítani, szemben a 2002-es nyolccal. Úgy látszik, van igény a többi pártra is – mondta szegedi sajtótájékoztatóján Kupa Mihály. A Centrum elnöke országos kampánykörútját kezdte meg tegnap a városban. Azért itt, mert mint mondta, Szegeden jól állnak, „jó embereink vannak, és jó a párt elfogadottsága."

Kupa a kampány eddigi tanulságaként elmondta: az ajánlószelvények helyett más rendszert kell bevezetni. Ezt már többször jelezték, és kezdeményezik a választások után is. Kiderült a Centrum számára az is: ők Kelet-Magyarország pártja. „Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye kivételével mindenhol ott vagyunk. A következő etapban megpróbálunk Nyugat-Magyarországra terjeszkedni, ahogy eleink csinálták".

A programról elmondta: humanista program, amely az emberi értékek erősítésére helyezi a hangsúlyt, így a nyelvre, kultúrára, képzésre, tudományra. „Hosszú távon Magyarország csak így tud fennmaradni az európai közösségben. Sokkal versenyképesebbek leszünk, okosabbak, műveltebbek, képzettebbek mint a versenytársaink." Kijelentette azt is: rendbe kell hozni az államháztartást ahhoz, hogy az uniós fejlesztési pénzeket hatékonyan el tudja költeni Magyarország. A mezőgazdászokat fel kell készíteni arra, hogy 2008-tól változik az uniós szabályozás. Át kell állni a ritkaságokat, hungaricumokat, magas minőséget előállító gazdaságra.

Arra a kérdésre, hogy a választásokon milyen eredményre számít elmondta: „minden párt azért indul, hogy bekerüljön a palamentbe, ezért küzdünk most mi is. Arra számítok, hogy a Centrum 5,2 százalékot ér el".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden több mint 50 ovi várja a gyerekeket

Szegeden az önkormányzat 53 tagóvodát működtet. A szülők ezekben a hetekben döntik el: hol töltse az… Tovább olvasom