Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Kurai új börtönt ''kapott''

A Pénzes Henrietta megölése és más bűncselekmények miatt egy hete 14 év börtönbüntetésre ítélt 16 éves makói fiút a múlt héten szállították át a Szegedi Fegyház és Börtönből a kecskeméti börtönbe.
Kurai András Kecskeméten „várja", hogy ügyében másodfokon is ítéletet hirdessenek, amire várhatóan ősszel, a Szegedi Ítélőtáblán kerül sor. A Pénzes Henrietta megölése és más bűncselekmények miatt egy hete 14 év börtönbüntetésre ítélt 16 éves makói fiút a múlt héten szállították át a Szegedi Fegyház és Börtönből a kecskeméti börtönbe. Az „új" börtönéből írt levelet édesanyjának, amelyben többször is hangsúlyozta, kérje meg ügyvédjét, hogy keresse fel, mert „nagyon szeretne vele beszélni".

Kurai András édesanyja azt mondta, nem tudja, hogy gyermeke miért akar minél előbb találkozni Bene Zoltán kirendelt védővel, mindenesetre reméli, fia végre hajlandó lesz mindent őszintén elmondani a tavaly július 20-án történt, szerinte is szörnyű bűncselekmény előzményeiről.

Bene Zoltán szegedi ügyvéd lapunknak nyilatkozva elmondta, elképzelhető, hogy van olyan részlet, amiről a fiú eddig valami miatt nem beszélt, de hogy ez mi lehet, még csak sejtése sincs.

Mint azt megírtuk: a Csongrád Megyei Bíróság fellebbezések miatt nem jogerős ítélete szerint Kurai András aljas indokból, különös kegyetlenséggel megölte Pénzes Henriettát, előtte a 18 éves magyarcsanádi lányt megerőszakolta és kifosztotta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ózonból ott van sok, ahová menekülnek előle

A napokban még nem érte el Szegeden a talajközeli ózonkoncentráció a tájékoztatási határértéket,… Tovább olvasom