Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Kurucinfós lista: megtartják telefonszámukat a honatyák

Nem változtatják meg telefonszámukat azok a Csongrád megyei országgyűlési képviselők, akik szerepelnek a kurucinfó internetes hírportál listáján. Például Ujhelyi István közölte: korábban is kapott már otromba üzeneteket, de nem foglalkozik velük.
– Nem titkosak ezek az adatok – így reagáltak az érintett, és általunk megkérdezett Csongrád megyei politikusok arra, hogy a kurucinfó nyilvánosságra hozta azon kormánypárti képviselők címét és/vagy telefonszámát, akik megszavazták az állami vagyonról szóló törvényt. Az országgyűlési képviselők közölték: nem terveznek különleges óvintézkedéseket és nem cserélik le telefonszámukat.

Ujhelyi István államtitkár mobilszáma szerepel az oldalon – ezen a számon hívtuk mi is.
– Hat-hét éve ugyanaz a telefonszámom, nem titkosíttattam. Államtitkárként is elérhető vagyok. Szinte egész nap csörög a telefonom. Eddig is kaptam otromba üzeneteket, de nem foglalkozom ezekkel, inkább végzem a munkám.
Egyébként Ujhelyi Istvánt idén érte már atrocitás Szegeden, februárban a kormányellenes tüntetők a háza előtt demonstráltak.
– Jó lenne, ha a munkára koncentrálhatnék – mondta szerdán a politikus.

Szirbik Imre szentesi polgármester címe és otthoni telefonszáma olvasható a honlapon. Érdeklődésünkre közölte: polgármesterként emberek között él, ezeket az adatokat Szentesen mindenki ismeri.
– Minden, amit polgármesterként, képviselőként teszek, nyilvános. Nem kívánok ezzel az üggyel foglalkozni.

Buzás Péter makói polgármester ennél is szűkszavúbban reagált. Nem akarta kommentálni, hogy lakáscíme és vonalas telefonszáma a „tolvajtörvény megszavazóinak elérhetősége" listán olvasható. Közölte: szeretne békében dolgozni.

Botka László, Szeged polgármestere felháborítónak nevezte a kurucinfó listáját, mert szélsőséges politikai szándékból fenyegetnek megválasztott képviselőket. A polgármester ennek ellenére nem tervezi, hogy megváltoztatja telefonszámát.

Kozma József szegedi pártelnök felvette ugyan a telefonját, amikor a honlapon is közölt számot tárcsáztuk, de kérte, hogy keressük később, mivel hivatalos ügyben külföldön tartózkodik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borost és Bochkort kalitkába zárták

Szeged - Szegedről, a Széchenyi térről szólt kedd reggel a Sláger rádió reggeli műsora, a Bumeráng.… Tovább olvasom