Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Kutatókat díjazott a SZAB

A Magyar Tudományos Akadémia regionális szervezete, a Szegedi Akadémiai Bizottság (SZAB) és „A Tudomány Támogatásáért a Dél-Alföldön" Alapítvány kuratóriuma minden évben pályázatot hirdet a dél-alföldi tudományos utánpótlás támogatására – diákoknak és kutatóknak.
A Magyar Tudományos Akadémia regionális szervezete, a Szegedi Akadémiai Bizottság (SZAB) és „A Tudomány Támogatásáért a Dél-Alföldön" Alapítvány kuratóriuma minden évben pályázatot hirdet a dél-alföldi tudományos utánpótlás támogatására – diákoknak és kutatóknak. A beérkezett dolgozatokat a tudományterületek illetékes szakbizottságai bírálják el, a legjobbakért pénzjutalmat adnak és a SZAB ezüstplakettjét ítélik oda.

Idén összesen 40 pályázat érkezett tizenkét szakterületről. A legtöbb helyezést a biológiai, az orvostudományi és a műszaki szakbizottság osztotta ki. A díjkiosztó ünnepséget a Somogyi utcai székházban tartották, a jutalmakat Telegdy Gyula akadémikus, a SZAB elnöke és Mészáros Rezső akadémikus, a kuratórium elnöke adta át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliós kártérítés Tóthéknak

Félmillió forintos kártérítést ítélt meg a strasbourgi bíróság Tóth László Sándornak és családjának.… Tovább olvasom