Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Kutya támadt kutyákra

A szegedi várkertből kiszabadult a múzeum nagytestű kutyája, és egymás után rátámadt több kutyára. A Móra Ferenc Múzeum igazgatóhelyettese sajnálja a történteket, az intézmény kifizeti a kutyaáldozatok gyógykezelését. Az ebre egyébként azért volt szüksége a múzeumnak, mert korábban sokan vécének, szemétlerakó helynek vagy drogtanyának nézték a várkertet.
Rocky most békésen szunyókál...
– Váratlanul, a bokrok mögül előbújva támadt a múzeum kutyája. Kettéharapta az én kiskutyám hátát. Ömlött a vér belőle. Az egész alig pár másodpercig tartott – eleveníti fel a történteket Dunai Pálné. A nyugdíjas korú nő félt, hogy a hatalmas kutya őt is megtámadja. Sikoltozott, kiabált, de ennél többet nem mert tenni. Végül a kutya felé dobta a futópórázt, mire a vérengző állat elmenekült. Az állatorvos 10 ezer 950 forintért látta el a sok sebből vérző ebet.

Az idős asszony rendszeresen sétál westie-jével a Stefánián. Azt mondja, többször látta, hogy a Móra Ferenc Múzeum Rocky nevű kutyája kísérő nélkül kószál a parkban.

...ám a két kiskutya és gazdája nem felejti el egyhamar a támadást, ami a Stefánián történt. Fotó: Segesvári Csaba
– Nem a kutyára haragszom, hanem a gazdáira. Az állat semmiről nem tehet. A múzeum igazgatóhelyettese tegnap azzal nyugtatgatott, hogy Rocky emberre veszélytelen. Honnan tudja? Az állatok kiszámíthatatlanok – mondja az idős asszony, aki úgy tudja, pénteken az ő kutyáján kívül még másik kettőt is megmart a rotweiler-keverék.

Múlt héten pénteken a várkertből kiszabadult kutya több ebre is rátámadt. Még Dunainéval beszélgettünk, amikor felbukkant Vass Mártonné. Kiderült, az ő kistestű kutyáját is pénteken, fél öt körül támadta meg a múzeum kutyája.
– Az enyémre is alattomosan, hátulról vetette rá magát. Többször beleharapott, folyt belőle a vér. Az állatorvos 5500 forintért foltozta össze – mondja Vassné.

Egyik asszony sem fogadja el a múzeum magyarázkodását. Mindketten azt mondják, emberi mulasztás történt, a múzeumnak jobban oda kellene figyelnie, hogy máskor ne fordulhasson elő hasonló eset.


Fizet a múzeum

– Már elnézést kértem a kutyatulajdonosoktól, nekik is hangsúlyoztam, hogy nagyon sajnálom a történteket. Természetesen kifizetjük a kutyák gyógykezelését – nyilatkozta lapunknak a Móra Ferenc Múzeum igazgatóhelyettese. Gaskó Béla hozzátette: nem tudja, hogy a hatalmas testű kutya hogyan szabadulhatott ki a várkertből, de hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg hasonló eset, Rockyt átvitték a Fekete Házba. Az ebre egyébként azért volt szüksége a múzeumnak, mert korábban sokan vécének, szemétlerakó helynek vagy drogtanyának nézték a várkertet. Gaskó hangsúlyozta, a kutyájuk emberekre soha nem támadt. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új világ – hangulatképek a kulisszák mögül

Ami a nézők számára könnyed, nyáresti szórakozás, az a szereplőknek embert próbáló, kemény munka. A… Tovább olvasom