Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Kutyabarát különdíjas halászcsárda

Szeged - A legjobb vidéki kutyabarát étterem különdíját kapta a szegedi Jobb Mint Otthon Kisvendéglő.
Egyedülálló módon, az országban először, hagyományteremtő céllal indította a kutyabarat.hu internetes magazin Az év kutyabarát helye 2014 pályázatot. Ezzel azokat a vállalkozásokat szólították meg, amelyek felfigyeltek arra, hogy egyre több kutyatartó szeretne kedvencével együtt beülni egy vendéglátóhelyre.

Az oldalon azt írták, hogy a pályázaton részt vett kutyabarát helyek mind nyertesek: „nemcsak azzal, hogy beengedik a négylábú kedvenceket is, hanem mert hozzáállásukkal közvetítik a kutyabarát szellemiséget, népszerűsítik a felelős kutyatartást".

A vidéki éttermek kategóriában a legtöbb szavazatot az ürömi Hütte étterem kapta. A kutyabarat.hu különdíját a szegedi Jobb Mint Otthon Kisvendéglő vehette át.

Samu, az egyéves magyar vizsla szívesen látott vendég a halászcsárdában. Fotó: Schmidt Andrea
Samu, az egyéves magyar vizsla szívesen látott vendég a halászcsárdában. Fotó: Schmidt Andrea

– Beneveztünk, megnyertünk egy díjat – foglalta össze röviden a történteket Oláh Dezső, a kisvendéglő és a Kiskőrössy Halászcsárda tulajdonosa. A csárdagazda szerint többek között az nyerhette el a magazin tetszését, hogy a vendégek kutyái pórázon a kerthelyiségbe is bemehetnek, a Lencsés horgásztó környékén pedig remek lehetőség nyílik egy kiadós sétára is.

– Eddig is beengedtük a kutyákat, ezután is így lesz – fogalmazott a csárdagazda.

– Szeretném minél többször magammal vinni Samut, ezért jó, hogy egyre több a kutyabarát hely. A kutya családtag, ezért nem szívesen hagyjuk otthon. Már sok cukrászdában adnak vizet a kutyának. Voltam vele fagyizni, kávézni, de étterembe eddig ritkán jártunk. Sok múlik azon, mennyire jól nevelt a kutya. Nyaralni kétszer is voltunk már kutyabarát szálláson – mondta Tímea, az egyéves Samu nevű magyar vizsla gazdája.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecsketejből támogatja a gyermekklinikát

A kecsketejből készült termékeket készít Széll-Tanács Tünde. Tovább olvasom