Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Kutyagumit tettek Imre ablakába

Szeged - Papírba csomagolt kutyaürüléket hagytak egy szegedi, alsóvárosi férfi ablakában. A nyugdíjas tegnap reggel vette észre a szerinte neki szánt csomagot.
A férfi több kutyatartóval is összetűzésbe került már, mert szóvá tette, hogy a kutyákat pórázon kell sétáltatni, az ürüléket pedig össze kell szedni. A nő, akivel már több vitája is volt, azt mondta, nem érti, miért pont őt kerestük fel.

– Csak nem képzeli, hogy én tettem a kutyagumit az ablakba? – hitetlenkedett Bodorné, amikor becsöngettünk Mátyás téri lakásába. A középkorú nő barna-fehér foltos foxijával a kezében nyitott ajtót, hogy tisztázza az ártatlanságát.
Keddre virradóra arra ébredt az alsóvárosi Tisza Lajos utcában lakó Szekszárdi Imre, hogy valaki papírba csomagolt kutyaürüléket hagyott az ablakában. A nyugdíjas villanyszerelőnek már több kutyatartóval meggyűlt a baja, mert a négylábúak gyakran az ő háza előtti virágoskertben végezték a dolgukat – a gazdik pedig rendre ott hagyták az ürüléket.

– Nézze meg! A virágok elrohadtak, mert nem bírják a kutyapisit sem. Mondtam a feleségemnek, hogy ne is tegyünk semmit a ház elé, mert úgysem bírják a növények sokáig. Most is van két kisebb kupac a fűben – mutatott a földre felháborodva Szekszárdi Imre.

A férfi elmesélte, hogy már többször szólt az arra sétáltatóknak, tartsák pórázon az ebeket, az ürüléket pedig szedjék össze. Korábban nekik is volt egy kutyájuk, de rákban elpusztult – most három macskát tartanak. Imre úgy érzi, szélmalomharcot vív a kutyásokkal, és a hónapok óta tartó huzavona vége az lett, hogy kutyagumit tettek az ablakába.

Szekszárdi Imre tudja, hogy nem véletlenül került a kutyaürülék az ablakba - Fotó: Segesvári Csaba
Szekszárdi Imre tudja, hogy nem véletlenül került a kutyaürülék az ablakba - Fotó: Segesvári Csaba

A Mátyás téren lakó Bodornéval már több vitája is volt, ezért kerestük fel együtt a hölgyet. Egy alkalommal majdnem összeverekedett a nő férjével, amikor hajnalban Imréék ablaka előtt vonított a kutyájuk. Azért „sírt" az állat, mert fulladozott, és éppen vitték a közeli állatorvoshoz.
– Nem tudom elkerülni a Tisza Lajos utcát. A közös udvarunkon nem lehetnek kutyák, a Mátyás téren csak pórázzal lehet sétáltatni, a környező utcákban vagy tüzelnek a négylábúak, vagy sokkal nagyobbak, mint az én foxim, és az ugatás is zavarja a lakókat. Egy zárt kutyafuttató kellene Alsóvároson, ahol póráz nélkül szaladgálhatnának az ebek, mint az óvodában a gyerekek – magyarázta Bodorné.

– Azt azért lássa be, hogy póráz nélkül szokta sétáltatni a kutyát, és nem szedi össze mindig az ürüléket! – szólította fel a nőt Szekszárdi Imre.
– Előfordul, hogy kiszalad, mielőtt rátenném a pórázt, ez igaz... De mindig van nálam zacskó vagy papír, amibe összeszedem a piszkát – védekezett Bodorné.

Szekszárdi Imre azt mondta, nem hagyja annyiban a dolgot. Korábban hat évig élt Németországban, ezért tudja, hogy ott szigorúbbak a kutyagumi-ellenes intézkedések. Nem tartja kizártnak, hogy DNS-vizsgálatot kér a németektől: állapítsák meg, hogy milyen kutyától származik az ablakában hagyott, papírba csomagolt ürülék.

Olvasóink írták

 • 5. enigma13 2009. június 14. 17:19
  „Kedves mindenki! Jó lenne már ha a kutyásokat békén hagynák, mert mi is csak élni szeretnénk. Pont annyi jogunk van bármihez mint a többi embernek, mégis el akarnak nyomni minket, úgy néznek ránk mintha leprásak lennénk. TISZTELT SZEKSZÁRDI IMRE! AZ UGYE NEM BAJ HOGY A SOK MACSKA A JÁTSZÓTEREKEN A HOMOKOZÓBA VÉGZI EL A DOLGÁT!!! AZOK UTÁN KI SZEDI ÖSSZE????? Szeretnénk betartani a viselkedésre vonatkozó igényeket, de nincs megfelelő kutyafuttató sehol sem. Arról nem tehetek hogy nincs mindig időm órákat sétálni a kijelölt helyekre. Szerintem pont annyi kutyás van mint akinek nincsen. Csak azért mert valakinek nem tetszik nekem még lesz kutyám. Ezt jó lenne már megoldanák mert más városokban is találtak már erre megoldást és nem találkoztunk még ennyi rosszindulatú emberrel, akik unalmukban már nem tudnak mást csinálni, csak figyelik a másikat, hogy hol köthetnek bele és még leskelődnek az ablakból is. Ezzel a fajta viselkedéssel csak azt árulják el, hogy irigyek, mert mi kutyások könnyebben ismerkedünk és minden nap összejön a kutyás társaság. Nem minket írnak le hanem saját magukat!!!
  Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat. És míg egy macskának 10-szer adunk enni, tizenegyedszerre sem jön oda, addig egy kóbor kutyának egyszer adunk enni és örökre hűséges társunk lesz!
  enigma”
 • 4. papsajt 2009. június 05. 10:14
  „Alsóvárosi lévén, ismerem mindkét felet. És mindkettőnek igaza van!
  Speciel a Bodorné tényleg tisztességesen felszedi a kutyagumit, régi kutyás, és sokan ismerik.
  Viszont az Imre kertjében tényleg folyamatosan van kaka. De ez nem azon múlik, hogy pórázon van-e a kutya! Ez a gazdin múlik. Viszont Imre több emberrel veszett már össze azért, hogy az ő utcájába ne sétáltasson senki kutyát, mert a szemközt lévő ház kutyáit ingerli, és azok folyamatoan ugatnak. Ez a zaj pedig IMRE számára zavaró. Egy kutyafuttatóra valóban szükség lenne a Mátyás tér nyugati oldalán, ahol a hajléktalanok is tanyáznak, ez is régi probléma. Tehát mindenkinek igaza van, csak a megoldást nem akarja senki.”
 • 3. vuk 2009. június 04. 09:22
  „A kutyaszar valos problema szegeden (is)...
  Egyszer ha meglatom h otthagyja valamelyik, en szedem ossze de lenyomom a torkan az tuti.”
 • 2. dodó 2009. június 03. 21:24
  „Marha! Tudja egyáltalán, mibe kóstál egy DNS vizsgálat N.országban?
  Akinek "emberek" sz*rnak a küszöbére, a háza elé-mellé, az alagsorba (sajnos gyakori Szegeden) nem szaladgál az újsághoz!
  Az újságot és az újságírót is minősíti ez a cikk! Ez a hír !!!”
 • 1. Yucca 2009. június 03. 18:08
  „Megértem a hapsit, de szerintem szélmalomharcot vív.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Paul Rasmussen Szegeden

Szeged - Az MSZP meghívására ma egy napra Magyarországra érkezik Paul Rasmussen, az európai… Tovább olvasom