Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Kutyusok születtek a szegedi gyepmesternél

Szeged - Kiskutyák születtek a szegedi ebrendészeti telepen. A tacskószerű anyakutyát valószínűleg azért dobták ki a korábbi tulajdonosai, mert vemhes lett. Az állat Algyőn kóborolt, hulladékot evett, mielőtt a telepre került.
Körülbelül egy héttel később öt kiskutyának – fekete-fehér, barna-fekete foltos apróságoknak – adott életet. A telep munkatársai nem számítottak rá, hogy a nagyjából másfél-két éves szuka jó anya lesz, hiszen sok stressz érte. Meglepetésükre azonban nagyszerűen gondját viseli a kicsiknek. A családot külön helyiségben szállásolták el az Algyői úton, még fűtenek is rájuk.

Az ebek keverékek. Fotó: Karnok Csaba

A kéthetes kutyusok közül kettőnek már van gazdája, három azonban még szerető tulajdonosra vár. Az ebek keverékek, de mivel rendszerint a kiskutyák az anya méretét öröklik, nem lesznek nagytestűek. A telepen hathetes korukban kapnak egy kombinált védőoltást, és ha valaki szeretné, november 24-e után hazaviheti a foltos jószágokat.

Az Algyői úton rajtuk kívül is vannak örökbefogadható állatok, például egy dalmata keverék, egy német juhász, egy labradorszerű házőrzőnek való. Természetesen a kiskutyák anyja, a barna színű tacskó is hazavihető.

Olvasóink írták

  • 1. herpai mihály 2007. november 01. 17:53
    „üdv nagy örömmel olvastam a hirt és igazán nagyra tartom a dolgozot bár sokkal több ilyen hasonloan jooo érzésü emberekkel lennénk körulvéve kérem folytassa munkáját ilyen lelki ismeretesen ismeretlenul is minden jot kivánok neki”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi színházi emberek vakon a Kárász utcán

Szemellenzővel és fehér bottal járkáltak szerda délután színészek, újságírók és balettművészek Szeged sétálóutcáján, így akarták felhívni a figyelmet a fogyatékkal élők mindennapi nehézségeire, gondjaira. Tovább olvasom