Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Küzdenek a gyermekszegénység ellen a Kisteleki járásban

Négyszázmillió forint uniós támogatásból integrált térségi gyerekprogram indult a Kisteleki járásban, öt éven keresztül szabadidős és fejlesztőprogramokat valósítanak meg a társadalmi kirekesztődés elleni küzdelem jegyében.
A Kistelek Környéki Települések Többcélú Társulása nyertes projektjének már volt előzménye – tudtuk meg Nagy Sándortól. Kistelek első embere lapunknak elmondta, három éven keresztül 72 főt értek el a kistérség településein, elsősorban a hátrányos helyzetű gyerekekre koncentrálva. Figyelembe vették a helyi sajátosságokat, hiszen a járás egyes településein több a roma származású, míg másutt a tanyán nevelkedő gyerek.

– Szakköröket és táborokat tartottunk, emellett fejlesztési programot valósítottunk meg, amibe a logopédustól a pszichológusig több szakterület képviselőit bevontuk – sorolta a polgármester. A mostani projekt erre épül, ám kiegészül egy infrastrukturális elemmel is a Gyerekesély pályázat, aminek keretében akár játszóteret is ki lehet alakítani.

A tavaly novemberben indult, gyermekszegénység elleni program munkatársai az elkövetkező 5 évben a Kisteleki járás minden településén, így Kisteleken kívül Bakson, Balástyán, Csengelén, Ópusztaszeren és Pusztaszeren számos olyan szabadidős és fejlesztőprogramot, például tábort, kirándulást szerveznek, amelyek segítik a gyermekek képességeinek mind teljesebb kibontakoztatását, illetve hátrányaik leküzdését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehezen tudnak megállni az autósok a Pille utcában és az Etelka soron - segít az önkormányzat

Nehezen tudnak megállni az autósok a Pille utcában és az Etelka soron -  segít az önkormányzat
Mozgáskorlátozott-parkoló kialakítását kérte a várostól az Etelka sor 4. szám közelében olvasónk, ám… Tovább olvasom