Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Lábát törte, majd meghalt a kórházban

Ópusztaszer, Szeged - Kórházba került, lábát törte, kiszáradt, majd tüdőgyulladásban 5 nap után elhunyt olvasónk nagyapja. Szász Andrea azért fordult a nyilvánossághoz, hogy hasonló eset mással ne fordulhasson elő.
– Tudtuk, hogy meg fog halni, de nem ilyen véget érdemelt! Senkinek nem kívánom azt az 5 napot, amit átéltünk – kezdte megrázó történetét Szász Andrea. Az ópusztaszeri családanya azért kereste meg lapunkat, hogy elmesélje, hogyan vesztette el 5 nap alatt a kórházba került nagyapját.

– A tata november elsején, szombat este lett rosszul, nehezen kapott levegőt, az ügyeletről a mentő vitte Szegedre. Vasárnap a klinikáról tüdőgyulladás gyanújával a deszki kórházba küldték. Hétfő este leesett az ágyról, combnyaktörést szenvedett, ezért kedden újra Szegedre szállították.

A halottvizsgálati bizonyítvány, háttérben a fényképen a nagypapa tartja a dédunokáját. A szerző felvétele
A halottvizsgálati bizonyítvány, háttérben a fényképen a nagypapa tartja a dédunokáját. A szerző felvétele

A traumatológián kockázatosnak ítélték az altatást és a műtétet, szerdán visszaküldték Deszkre. Csütörtök délután meghalt – foglalta össze az eseményeket a deszki kórháztól kapott zárójelentésre támaszkodva Szász Andrea. Idős nagyapjáról elmesélte, 10 nap múlva töltötte volna be a nyolcvankettedik életévét, az utóbbi időben sokat gyengélkedett.

– Már azon megdöbbentünk, hogy a kórházban eltört a nagypapa lába, de az teljesen letaglózott, amikor Szegedre szállítása után azt láttuk, teljesen kiszáradt. Amikor beszélni próbáltunk vele, hallucinált, a szegedi orvosok azt mondták, a folyadékvesztés miatt. Hólyagosra száradt a szája, annyit tudott csak mondani, hogy nagyon szomjas. Itatni nem tudtuk, mert a törés miatt nem tudott felülni. Nem értem, hogy száradhatott ki a tata 3 nap kórházi kezelés és felügyelet alatt – mondta Szász Andrea. Nagypapája utolsó két napjáról elmesélte, mivel az idős férfit nem lehetett műteni, erős fájdalomcsillapítót kapott, úgy szállították vissza Deszkre.

– 5 nap alatt teljesen leépült, majd meghalt. Pedig a tata korábban is járt Deszken, és akkor annyira jó munkát végeztek az orvosok, hogy felerősödve, jó egészségi állapotban jött haza. Nem értem, mi változott. A lábtörés, a kiszáradás olyan fájdalmat okozott neki, hogy azt senki sem érdemli – mondta szomorúan Szász Andrea. Hozzátette, nem akarnak vizsgálatot, nem akarnak pereskedést, csak azt akarják: többé ilyen ne fordulhasson elő. – Azt írták, tüdőgyulladásban halt meg – mondta Szász Andrea.

A lábtöréssel és a kiszáradással kapcsolatban kerestük a Szegedi Tudományegyetem Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztályát, valamint a deszki Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházát. A sürgősségi vezetője azt közölte, mindenki kap enni, inni, ha az ápolási szükséglete azt kívánja meg.

– A kórházunkban lévő fekvő betegek a felvételt követően ellátásában részesülnek, amely magában foglalja a táplálékot, folyadékot és a szükséges orvosi ellátást – reagált megkeresésünkre Bálint Beatrix. A Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházának főigazgatója úgy folytatta, „sajnos baleset előfordulhat a kórházban is, minden erőfeszítésünk és baleset-megelőző intézkedésünk ellenére. Betegségtől függően előfordul, hogy a beteg kiszáradva érkezik, amelyet a szakma szabályai szerint kezelünk. Gyakoriságot csak konkrét betegségek esetén, epidemiológiai adatok alapján lehet megadni".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HaHó! Megyénket is elérte a havazás - küldjön fotót!

Csongrád megye több településén hull a hó. Egyelőre meg is marad! Nézze meg óriási, folyamatosan… Tovább olvasom