Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Lajkó Félix és a Martonosi Révész egy színpadon

A lapunk Lakodalmas fesztiválján második helyen végzett vajdasági zenekar már nyolcadik lemezének kiadására készül. A Martonosi Révész Együttes hétvégenként lagzikban, bálokban húzza a talpalávalót, és máig kiváló kapcsolatot ápol a makói Party zenekarral.
A nyolc éve alakult vajdasági Martonosi Révész Együttest végzett a második helyen lapunk Lakodalmas fesztiválján. A magyarkanizsai együttesnek nemigen maradt ideje a pihenésre a döntő óta. Nemcsak Szerbiában lépnek fel, hanem gyakran Magyarországra is kapnak meghívást.

– Természetesen örültünk az eredménynek, remek volt a hangulat a döntőben. Ennek ellenére túl sok minden nem változott az életünkben. Eddig is eljártunk bálokba, lakodalmakba Magyarországra és ezután is menni fogunk – mondta el Jányátovity Vladimir, az együttes menedzsere.

Lakodalmas CD

Június elején jelent meg a Délmagyarország és a Délvilág Lakodalmas fesztivál döntőjének dalaiból szerkesztett válogatásalbum. A hetvenöt perces CD-t előfizetőink 990 forintért vásárolhatják meg. Egy előfizető több darabot is rendelhet az előbb említett áron. Nem előfizetők számára az album 2900 forintba kerül. A lakodalmas CD megrendelhető a lapjainkban megjelenő szelvény kitöltésével, amit kiadónk címére kell elküldeni (DM Kiadó, 6929 Szeged, Szabadkai út 20.). Megrendeléseiket fogadjuk a 06-80/821-821-es ingyenesen hívható telefonszámon, valamint a 62/567-860-as telefonszámon is. E-mailben megrendeléseiket a terjesztes@delmagyar.hu címre küldhetik el. A CD-t júniusban kézbesítőink viszik házhoz.

A sikerüknek nemcsak Csongrád megyében, de otthon, Magyarkanizsán is nagy visszhangja volt. A sajtó, a helyi televízió és a rádió is sokat foglalkozott a zenekarral. Az együttes egyébként sem ismeretlen a Vajdaságban, éppen a napokban jelenik meg a nyolcadik korongjuk. A Lakodalmas fesztiválról kiadott CD-t viszont még nem fogták a kezükbe.

A Martonosi Révész Együttes majd minden hétvégéje foglalt, szombatra már nincs is szabad időpontjuk, a lakodalmak miatt egész évre be vannak táblázva.
Nagyon várják a szeptember 14-ét, amikor a kanizsai Tisza-parton a helyi Panda rádió tizedik születésnapi partiján lépnek fel, várhatóan négy-ötezres közönség előtt. A rendezvény színvonalára jellemző, hogy a Magyarországon is jól ismert Lajkó Félix is fellép a bandájával.

– Nálunk, egy ilyen fesztiválon még véletlenül sem ülnek az emberek. Az első pillanattól az utolsóig végigtáncolják a koncerteket még a hetvenévesek is. Legfeljebb a mankójukkal ropják – árulta el a menedzser. Minderről már Party zenekar is meggyőződhetett, mert a Martonosi Révész Együttes invitálására már a makóiak is felléptek Kanizsán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katicát édesanyja nevelheti

Jól végződött a szegedi születésű Katica története, akiről többször megírtuk, hogy a gyámhivatal nem… Tovább olvasom