Délmagyar logó

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 28°C Még több cikk.

Lakásokat újítanak fel és pályáztatnak: 20 önkormányzati bérlakást korszerűsítenek, 7-et meghirdetnek

Szeged - Egyhangúlag támogatott a pénzügyi bizottság szerdai ülésén minden, a város ingatlankezelő cégével kapcsolatos előterjesztést. Az IKV Zrt. így hamarosan 20 üres lakást újíttat fel csaknem 80 millió forintból, hétbe pedig bérlőt keresnek.
Felújítják a Csongrádi sugárút 76. szám alatti tízemeletes épületben a liftet – erről is döntött a pénzügyi bizottság. Az előterjesztésből kiderült, hogy már tavaly tervezték a felvonó javítását, szerződést is kötöttek egy kivitelezővel, ám – a dokumentum szerint – a cég hibájából meghiúsult a beruházás. A lift felújítására bruttó 14 millió forintot szavaztak meg.

Egyhangúlag döntöttek arról is, hogy közbeszerzést írnak ki 20 üresen álló önkormányzati tulajdonú bérlakás felújítására, összesen bruttó 79 millió forintból. A tervek szerint a Honvéd téren és a Székely soron egyaránt 6-6 lakást korszerűsítenek, továbbá például a Temesvári körúton, a Szentháromság, a Mérey és a Kereszttöltés utcákban modernizálnak IKV-s lakásokat.

További egy előterjesztés kapcsolódott a társasághoz, 7 már helyreállított, üres bérlakásba keresnek bérlőt, amelyeket piaci alapon pályáztatnak. A lakások közül négyet már tavaly is meghirdettek, ám a két Kelemen utcai, 88 négyzetméteres lakás 110 ezerért, illetve egy 140 négyzetméter alapterületű 114 ezerért nem volt kelendő, mint ahogy a Deák Ferenc utcában 208 ezer forintos havi bérleti díjért meghirdetett 168 négyzetméteres lakás sem. Ezeken kívül 3 darab Tisza Lajos körúti lakást hirdetnek meg, ott az 1, illetve 2 szobás lakások havi bérleti díja 40, illetve 60 ezer forint.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágul a csipsz, az üdítő és az alkoholos italok is - Az egészségre káros termékek adóját emeli a kormány

Drágul a csipsz, az üdítő és az alkoholos italok is - Az egészségre káros termékek adóját emeli a kormány
Ha megszavazza a parlament, ezekért 20 százalékkal több adót kell fizetni. Tovább olvasom