Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Lakást kaptak karácsonyra Szegeden

Szeged - Binderné Rabi Mária alig hitt a fülének, amikor meghallotta, ő költözhet egy Csongrádi sugárúti szociális bérlakásba. Két lányát egyedül neveli, minimálbérből élnek. Nagy segítség számára az új lakás. A szilvesztert reményei szerint már ott tölthetik.
– Elsírtam magamat örömömben, amikor meghallottam a nevemet a nyertes pályázók között – mondta Binderné Rabi Mária, aki egy harminc négyzetméteres garzonból költözik át a Csongrádi sugárúti szociális bérlakásba. A kulcsokat tegnap vehette át Botka László polgármestertől és Németh Istvántól, az IKV. Zrt. vezérigazgatójától, aki elmondta, munkatársai feszített munkatempóban dolgoztak azért, hogy az új lakás karácsonyi ajándék lehessen a család számára.

– A most átadott negyven szociális lakás összesen negyvenmillió forintból újult meg. A pontos, és mindenki számára érthető bírálati rendszer kidolgozása mögött féléves munka áll, és számtalan túlóra a kollégák részéről azért, hogy a családok még az ünnepek előtt beköltözhessenek.

Binderné Rabi Mária és lányai örömmel vették át a lakás kulcsát.
Fotó: Segesvári Csaba

– El sem hittem, hogy az én pályázatom nyert, hiszen korábban már háromszor próbálkoztam. Nyolc évig éltünk a két lányommal egy újszegedi garzonban, majd albérletben. Jelenleg egy harminc négyzetméteres lakásban lakunk, a karácsonyt még ott töltjük – mondta Binderné Rabi Mária. Amíg a lányok kicsik voltak, harminc négyzetméter is elégnek bizonyult, mostanra azonban nehezen fértek el benne. Az új, kétszobás lakásba egy szekrénysor és két ágy kerül majd, így kezdetben talán hiányos lesz a berendezés. – A kisszoba lesz az enyém és a húgomé, a nagyban anya fog lakni – magyarázta Tímea, Mária huszonegy éves nagylánya. A gyerekek iskolába járnak: a kilencéves Brigitta a Zrínyi Ilona Általános iskolába, Tímea pedig második szakmáját tanulja.

A család havonta élelmiszerre, ruházkodásra, rezsire és egyéb kiadásokra kicsivel több, mint hetvenezer forintot költhet. Mária az egyik szegedi bölcsődében kisegítő – minimálbérért. – Nagyon örülök a lakásnak, csak attól tartok egy kicsit, nehezebb lesz kijönni ugyanannyi pénzből. A bérleti díj csak nyolcezer forint, de a rezsi biztosan több lesz, mint amennyit eddig fizettem – osztotta meg velünk aggodalmát a szegedi asszony, aki bízik abban, hogy karácsony után meg tudja oldani a költözést, így a szilvesztert már az új lakásban ünnepelhetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörtek a hivatalba és a bölcsődébe

Szeged - Egy fél csokoládét és egy ajándékcsomagot vittek magukkal azok a rablók, akik a szegedi… Tovább olvasom