Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Lakodalmas CD-nk szól az autójukban

Egy éve kezdődött lapunk lakodalmas fesztiválja, amelynek elődöntőin és fináléjában több ezren mulattak. A verseny győztesei azóta a különféle rendezvények népszerű vendégei lettek, lemezt adtak ki, "turnéznak" szerte a világban.
– A fesztiválgyőzelemhez a mai napig többen gratulálnak, mondván, még mindig a Délmagyarország és a Délvilág lakodalmas CD-je szól az autójukban. De nem szabad, hogy elszaladjon velünk a ló, ebben a szakmában közvetlennek kell maradni, hiszen továbbra is az a célunk, hogy az ifjú pároknak és megrendelőinknek felejthetetlen hangulatot biztosítsunk – fogalmaz Gera János, aki a Gera Fivérek trió tagjaként a Délmagyarország és a Délvilág egy éve kezdődött lakodalmas fesztiválja győztesének mondhatja magát. A tavaly áprilisi fináléban a zenekar a Hej, rigó, rigó vagy a Sűrűn esik az eső éneklésével belopta magát a hallgatóság szívébe.

– Nem panaszkodunk, sokan keresnek minket a májusban induló lakodalmas szezon kapcsán. Tavaly júniusban még a Csillag börtönben is zenélhettünk – meséli a zenekarvezető. Ausztráliában és Los Angelesben is várnak rájuk az ottani magyarok – a kenguruk földjére október közepén juthatnak el. Addigra elkészülhet lemezük is. – Több ajánlatot kaptunk, két-három hónapon belül eldől, mi lesz. Valószínűleg feldolgozások kerülnek majd az albumra, amelyet a nyár közepén szeretnénk megjelentetni – ismerteti a Gera Fivérek terveit János.

Örömzenéléssel búcsúztak tavalyi lakodalmas fesztiválunk fellépői az újszegedi sportcsarnokban. Fotó: Karnok Csaba

Ugyancsak Ausztrália felé veheti az irányt a fesztivál második helyezettje, a magyarkanizsai Martonosi Révész együttes. Svédországban és Németországban is koncerteztek már, hazánkba havonta legalább egyszer jönnek. Immár új felállásban: énekesük távozásával négyfősre olvadt az idén kilencéves zenekar. Nyolcadik lemezük ennek ellenére márciusra elkészül – tudtuk meg a zenekar menedzserétől, Janjatovic Vladimirtól. – Célunk az volt, hogy halljanak rólunk Magyarországon is. Megmérettünk, bemutatkoztunk – von mérleget a részvételből, hozzátéve: volt „egy kicsi megmozdulás" is a fesztivál után, azaz megnőtt az érdeklődés irántuk. Nem csoda, remekül szólt az újszegedi sportcsarnokban az Aki a babáját igazán szereti vagy a Megtanultam ürgézni.

A fesztivál a mulatós zenének is jót tett. – Erre a kissé lenézett, meg nem becsült műfajra azóta másképpen néznek az emberek – vélekedik Fejes Ferenc, a közönségdíjat nyert makói Party zenekar billentyűse-énekese. Hogy is kezdjem el? címmel tavaly decemberben jelent meg első albumuk, a Hagymaházban tartották lemezbemutató koncertjüket. – Többen keresnek minket azóta, számos lakodalomban, bálon, jótékonysági eseményen lépünk fel – meséli a 11 éves együttes tagja. A következő album megjelenését firtató kérdésünkre annyit felel: „ez még a jövő zenéje".

– Fülből fülbe terjed a hírünk, ebben segített sokat a fesztivál – az itt készült felvételeket, képeket mostanság is előszeretettel lapozom fel – árulja el Dudás Szabó István, a harmadik helyezett, hódmezővásárhelyi Party Time Band trombitása. Népszerűségük olyannyira megugrott, hogy előfordult: a szerelmesek előrehozták a lakodalmukat, csak hogy ők húzzák a talpalávalót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brigitta az egyetlen lány erdésznövendék az osztályában

Szeged - Máriás Ferenc erdésszel édesapja szerettette meg a természetet. Hozzá hasonlóan a szegedi erdésznövendék, Brigitta és Ádám kedvenc időtöltése is a vadászat. Tovább olvasom