Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Lakossági fórum a szegedi fürdőről

Szeged - Az újszegedi fürdőfejlesztésről lakossági fórumon tájékoztatja a szegedieket Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója és Solymos László, Szeged alpolgármestere.
A beszélgetést – amelyen látványterveket mutatnak be a leendő gyógy- és élményfürdőről, valamint a felújított Forrás Szállóról – május 27-én délután 3 órai kezdettel rendezik meg a városháza házasságkötő termében. Az Aqualand néven futó hét és fél milliárd forintos, a tervek szerint uniós támogatással megvalósuló beruházással kapcsolatban az érdeklődő szegediek információkat kaphatnak az építkezés ütemezéséről, az átadás várható időpontjáról, s arról is, eközben hogyan fogadhatják zavartalanul a vendégeket a strandszezonban.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. maci52 2008. május 22. 22:19
  „Legalább Botka seggnyalói tisztára mossák magukat,mielőtt bevonulnak a Csillag szállóba.”
 • 29. SP 2008. május 22. 22:11
  „A Régi Hungária szálló megcsak áll, áll magában. Használatba kellene venni a temérdek turista fogadására. Fürdőkomplexumhoz kiegészítő szálláskapacitásra is igény lenne, vagy mégse?”
 • 28. Aniló 2008. május 22. 20:00
  „Nagyon oda kellene figyelni,mire és kinek adják el a telkeket,hatalmas terület,remélem meglesz csinálva az öszes medence viz forgatója ,sok nyaralo van velük milesz.Legyen végre Szeged a vizek városa.”
 • 27. almamagjani 2008. május 22. 18:01
  „(józan ész kommentjére)

  hát persze, hogy el fognak jönni (olyanok, akiket távol tartott a jelenlegi "szocreál" közeg és már eddig is hasonló wellness-fürdőkbe jártak inkább), én is ismerek ilyeneket
  DE CSAK ŐK FOGNAK (TUDNAK MAJD) ELJÖNNI, mivel a jelenlegi uszodahasználók túlnyomó többsége nem engedheti majd meg ezt a luxust magának...

  lőttek a diákok, nyugdíjasok uszodahasználatának, a családosok zöme nem tudja majd igénybe venni - mint ahogy az iskolai uszásoktatás/ gyógyúszás, stb. is végképp ellehetetlenül...

  (a szállodatulajdonos és a városlakók közös érdekéről: ilyen okfejtést utoljára a rendszerváltáskor hallottam, amikor majdnem mindenkit meg lehetett még győzni, hogy a (vad)kapitalizmusnak csak nyertesei lesznek...)”
 • 26. mgyurka 2008. május 22. 17:55
  „Józan Ész!

  Én veled szemben nem kiindulok valami borzasztó leegyszerűsítésből - ami az, hogy ha valamit drágán adsz, azt nem veszi senki - hanem próbálok érvelni amellett, hogy miért is lesz drága.
  Ha egyébként Neked igazad van, akkor mért van pl. az, hogy a piacon DRÁGA TERMÉKEK ÉS DRÁGA SZOLGÁLTATÁSOK VANNAK, AMIKHEZ A SZEGÉNYEBBEK NEM JUTNAK HOZZÁ?
  Alapvető közgazdaságtani összefüggés, hogy a piac semmit sem tesz az igazságos elosztás érdekében: ha az olcsóra van igény, akkor az jön létre, ha drágára, akkor az (durván leegyszerűsítve).
  És esetünkben, tekintettel a fürdő beharangozott exkluzivitására és a monopolhelyzetre, ami mellett előző hsz-emben érveltem, meg alapozva a többi hazai példára, utóbbi, azaz a drága szolgáltatás keveseknek esete a valószínű.
  Várlak szombaton. Hogy ne csak beszélj, hanem cselekdhess is, ha már ezt mindenkin számonkéred - mondjuk ez is eléggé kókai terminológia:)”
 • 25. Verda 2008. május 22. 17:48
  „Úgy látom az új tulaj már itt is aggitáltat. A terület is többet ér
  ezer millánál!”
 • 24. 10év10medence 2008. május 22. 17:42
  „Nagyon gyurcsányszaga van ennek az egésznek. Bagóért átjáccák a városi strandot a szoci privatizátornak. Minket beetetnek hazug igéretekkel és maszlagokkal. A végül tönkre tesznek mindent, emiatt ráadásul mi leszünk a hibásak!”
 • 23. Józan ész 2008. május 22. 17:39
  „Almamagjani: jós vagy? Szerintem ha érdekel a téma menj el és a végén, a nagy 3D-s látványterves bemutatás és tájékoztatás után KÉRDEZZ rá arra ami szerinted a tervben homályos, nem közérthető, vagy szerinted rossz. Hidd el, többet ér neked is és mindenkinek ha nem csak itt siratod a sorsot, tipikusan magyar módra az ésszerű cselekvés helyett. Az érintett ötletgazdák vállalják a kérdéseket is, tehát hajrá, legyél ott, hallgasd meg őket, a végén pedig kérdezz! Aztán ha ködösítést tapasztalsz, akkor gyere ide vissza sírni.

  Mgyurka: te folyamatosan abból indulsz ki hogy megfizethetetlenül drága lesz a belépő amire meg azt mondom, hogy ez ellentétes a befektető érdekeivel aki VENDÉGEKET akar a strandon és a hotelben egyaránt. Ha az a híre lesz a szegedi fürdőnek hogy megfizethetetlenül drága akkor kutya nem jön ide. Ilyet pedig a szállodát is tulajdonló fürdő befektető akkor akarna ha elment az esze. Én azt jósolom, hogy még olyanok is el fognak jönni a szegedi strandra akiket eddig távol tartott az ott található - valljuk be - eléggé II. osztályú körülmények, a XXI. században már igen elavultnak és szocreálnak tekinthető környezet.”
 • 22. almamagjani 2008. május 22. 17:03
  „A kedd koradélután (...) tartandó lakossági fórum arról szól majd, hogy az alpolgármester és a szálloda-vezérigazgató, fentről (a pulpitusról) "jól elmagyarázza" (a "látványtervek" segítségével), hogy itt voltaképpen mindenki jól jár (legfőképpen a városi lakosság) és minden aggodalom alaptalan - azokat egyébként is csak egy maroknyi (az ellenzék szekerét toló) ál-zöld/ ál-civil/ ál-városvédő terjeszti alávaló módon...
  "A közérdek pedig (egyébként is) az, amit a köz (plebs) "képviselői" annak tartanak (és pont)."”
 • 21. mgyurka 2008. május 22. 15:56
  „Kedves Józan Ész!

  Több sebből vérzik, amit mondasz. Egyrészt l. előző hozzászólásom, másrészt: nincs helyettesítő termék, azaz feles kapacitás. Ilyen körülmények közt a fürdő - mert a sportuszoda nem fürdő, a többi pedig minimum 20 km-re van - monopolhelyzetben lesz. Azaz egyszer-egyszer jó drágán igénybe veszik majd mások, akik mindenképpen fürdőzni akarnak. Azaz: nyáron 3szor mész ki a luxusba (ami egyébként lehet nem is olyan fontso Neked vagy bárki másnak), nem pedig 12szer, de a bevétele ettől neki nem lesz kevesebb. Olcsóbb viszont a fenntartás, jobban örülnek a szállóvendégek mert nincs zsúfoltság stb.

  Szóval halgass a józan eszedre:)”
 • 20. eha 2008. május 22. 15:50
  „Na majd kiderül, de nem hiszem, hogy ha máshol egy élményfürdő-wellnes belépő 2000-3000 Ft akkor majd itt 1000 Ft lesz!

  Ne légy nevetséges!”
 • 19. Józan ész 2008. május 22. 15:42
  „Ha sokba kerül a belépő és nincs vendég akkor:
  - nem megy a Hungar Hotels (Forrás) szálloda sem ami nem jó
  - nem mennek a vendégek ami nem jó

  Magyarul: biztosan annyi lesz a belépő, hogy megérje a hotelnek is és a fürdőnek is. Nyilván 5000-ért kutya nem megy oda. Ennyire nem hülyék hogy magukkal toljanak ki.

  Legyetek már észnél, fröcsögés helyett.”
 • 18. ejha 2008. május 22. 15:40
  „utánna néztem a debreceni áraknak!

  2 órás jegy!!!

  élményfürdőre!

  felnőtt: 2100 ft
  gyerek, nyugdíjas: 1600 ft

  ez kell nekünk?

  kösz nem!

  gazdaságos ez nem lesz, eladják a telket ennek a zsidónak, persze áron alul, felveszi rá az EU-s pénzt, és semmibe nem kerül neki!”
 • 17. mgyurka 2008. május 22. 15:37
  „No azért ez nem ilyen egyszerű. Kevés ember is költhet sokat, ha elég magasak az árak. Mondjuk ha hatodannyian vannak 3000 Ft-ért, mint 500-ért, akkor előbbi nem rosszabb, sőt!”
 • 16. bélanéni 2008. május 22. 15:33
  „EZEK HÜLYÉK ,ILYEN DRÁGA ÁRON BELÉPÖT ? AKKOR NEM MEGY SENKI . DE HA 500FT LENNE AKKOR NAGYON SOKAN MENNÉNEK ÉS A BEVÉTEL IS JÓ LENNE . NYERESÉGES LENNE NEM PEDIG VESZTESÉGES ,VAGY AZ PONT A JÓ ?”
 • 15. ejha 2008. május 22. 15:23
  „Szomorú de igaz, olyan árak lesznek az új uszodában, hogy azt nem sokan fogják megfizetni!

  Kombinált jegyek
  Teljesárú, Esztergom Kártyával

  (hétfő-péntek)
  Élményfürdő +
  Wellness Világ
  napi belépő 3.750 Ft, 2.400 Ft

  Élményfürdő +
  Wellness Világ
  délutáni belépő
  (16 óra után vehető igénybe) 2.500 Ft, 1.800 Ft

  5 alkalmas
  kombinált bérlet 14.200 Ft 9.600 Ft

  10 alkalmas
  kombinált bérlet 26.700 Ft 18.000 Ft

  20 alkalmas
  kombinált bérlet 45.450 Ft 30.750 Ft  Esztergomi példa!!!”
 • 14. büdösgyökér 2008. május 22. 15:01
  „örömmel beleszarok majd az új medencébe”
 • 13. mgyurka 2008. május 22. 14:44
  „És Richelieu!

  Mielőtt szólamokat puffogtatnál úgy, hogy nem ismersz sem engem, sem az ügyet, egy picit tájékozódj. Nem akarlak megbántani, de ez kb. Kóka-szintű megnyilvánulás volt, amelynek lényege kb.: aki nem akarja, hogy valamit, ami közfunkciót lát el, kiprivatizáljanak, az kommunista. No, ez a logika szerintem nagyon veszélyes. De ha szombaton kijössz, nagyon szívesen beszélgetek Veled.”
 • 12. JoKo 2008. május 22. 14:41
  „Reális

  Ezzel a logikával el kellene érnünk, hogy az Alabárdos árai se lehessenek magasabbak a Béke tanszéknél. Nem az a baj, hogy drága a fűrdő - mert tutira az lesz - hanem az, hogy nem lesz mellette-helyette olcsóbb is.”
 • 11. mgyurka 2008. május 22. 14:41
  „A szerződés szerint kedves Richelieu a szegediek 5 évig kedvezményesen használhatnak egy, azaz EGYETLENEGY medencét az új strandon. A belépőjegyek így is drágulnak, megnézném, hogy lesz-e nyugdíjas/diákjegy (ha megnézed a hasonló élményfürdőket, azoknak az ára is a csillagos ég). Mindemellet a partfürdő megszűnik fürdőnek lenni, azaz a kevésbé tehetős szegedieknek és a sportolóknak marad a sportuszoda. Nos, ez már most is nagyon szűkös, aki jár oda, az tudja.
  Végül: az egészet sumákban, lakossági egyeztetés nélkül csinálják és csinálták. Senkit nem kérdeztek meg, hogy akarják-e a dolgot, nem volt korrekt, kiegyensúlyozott tájékoztatás - a DM ol. szimpla PR cikkeket nyomott a dologról, stb.
  1 mrd FT-ért apportálták be a területet egy kft-be, aminek a tulaja - aki a Pick-privatizációból ismerős lehet, a neve Leisztinger:) - 3 mrd EU-s pénzt kap kapásból a "fejlesztésért". Ingatlanpanama szaga is van tehát dolognak.
  Szombaton 10-14-ig demonstrálunk a Ligetfürdő bejáratánál, gyere oda, és nagyon szívesen beszélgetek Veled a dologról, mert vannak még további pikantériái is - pl. a liget egy részének beépítése:)”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyon sokan csinálják a fesztivált Szegeden

Szeged - Hat nap, tíz helyszín, három fő attrakció, közel kétszáz program, 40 millió forintnyi kiadás, de sok ezer látogató, 150 millió forintnál is nagyobb turisztikai tőke, 12 teherautónyi szemét. Tovább olvasom