Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Lakótelepi részönkormányzatok

Megválasztotta a felsővárosi és rókusi részönkormányzat tagjait és vezetőjét pénteken a szegedi városi közgyűlés. A tagokat a városrészekben élők jelölték, az ő döntésüket hagyta jóvá a képviselő-testület.
Megválasztotta pénteken a Szegeden létrehozott két új részönkormányzat vezetőjét és tagjait a városi közgyűlés. A részönkormányzatok jelölőgyűléseit február 2-án és 3-án tartották. A jelölteket a lakosok nyílt szavazással választották, az ő döntésüket hagyta jóvá a képviselő-testület.

A Tarján-Felsőváros városrészi önkormányzat tagjai: Sándor Zoltán, Tóth István, Sipőcz Jenő Ernő és Koza Mária. A testületet összesen kilencen alkotják: a négy tag, plusz a választókerületi képviselők. Köztük a részönkormányzat vezetőjévé választott Révész Mihály, az önkormányzat oktatási bizottságának elnöke.

A Rókus–Északi városrész–Makkosház részönkormányzat vezetője Solymos László alpolgármester. A tagok: Magyarné Eperjesi Anna, Török Zoltánné és Bottyánné Luncz Ilona. Ez a testület héttagú az önkormányzati képviselőkkel együtt.

A két új lakótelepi részönkormányzat létrehozására 45 millió forintot nyert Szeged a Belügyminisztérium pályázatán. Kiskundorozsmán, Szőregen és Tápén már évek óta működnek részönkormányzatok.

Feladataik közé tartozik például a településrészt érintő tervek véleményezése, megvalósításuk figyelemmel kísérése, és döntenek az önkormányzat által pályázaton, a településrészi önkormányzat támogatására nyert összeg felhasználásáról is. Véleményezniük kell a közterületek elnevezését, meg kell állapítaniuk hivatali kirendeltség működése esetén az ügyfélfogadás rendjét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták Szeged költségvetését

Elfogadták tegnap a 2006-os városi költségvetést, ami a kormánypárti képviselők szerint biztosítja,… Tovább olvasom