Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Lángossal és hús-termékekkel bővül a Bödön

Szeged - Vasárnap második alkalommal rendezik meg a Rongy udvarban a Bödönt.
A háztáji termékek piaca már az első alkalommal nagy siker volt: árusok és vásárlók is elégedettek voltak a szeptemberi nyitáskor. Nem meglepő, hogy a szervezőkhöz ezek után özönlöttek a jelentkezések – olyannyira, hogy a kézművesek már „várólistán" vannak.

„Óriási öröm, hogy ennyien vagytok és ennyien jönnétek a Bödönre, nem gondoltuk volna, de sajnos üröm az örömben, bármennyire szeretnénk, nem tudunk mindenkit fogadni, a piachelyek száma és a kapacitásaink végesek!" – áll a piac Facebook-oldalán. – A maximális ötven férőhelyet úgy osztjuk fel, hogy abból 30 jusson a termelőknek, 20 pedig a kézműveseknek. Ezen a koncepción pedig nem is tervezünk változtatni, hiszen azt szeretnénk, ha a háztáji dolgok kapnának nagyobb teret. Vasárnap körülbelül harminc árusunk lesz, az arányokat pedig csak úgy lehet megtartani, ha egyelőre nem fogadunk több kézművest – magyarázta Kardos Renáta, a piac szervezője.

Az előző havi 22 árushoz képest azonban így is bővült a piac kínálata: újdonságként lesznek hústermékek és lángos is a lekvárok, mézek, sajtok, tészták mellett – már ami a háztáji termékeket illeti. Úgy tűnik, ilyen népszerűség mellett hamar elérik majd a Rongy udvar maximális befogadóképességét, amely ötven árushely létrehozását teszi lehetővé, ennél nagyobban azonban akkor sem gondolkoznak a szervezők, ha erre igény lenne.

– Szeretnénk megtartani a piac családias jellegét, így nem tervezzük, hogy hagyjuk kinőni az egykori ruhagyár udvarát – mondta Kardos Renáta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kultúra a sínbuszon Szegedtől Szabadkáig

Filmvetítésekkel, koncertekkel, kerekasztal-beszélgetéssel, kiállítással várják a VI. Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál résztvevőit magyar és szerb oldalon október 17-étől 19-éig. Tovább olvasom