Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Laposodik a Lapos

Területrendezés kezdődött el a Laposon. Néhány napja munkagépek dúrják le az árvíz miatt megsüllyedt, balesetveszélyessé vált partszakaszt.
Ha az időjárás nem szól közbe, augusztus 20-ától egy rendezett plázs várja a Laposra látogatókat. Fotó: Segesvári Csaba
– A hosszú ideig tartó árvíz a Lapost sem kímélte, a partszakasz balesetveszélyessé vált. Most került olyan állapotba a terület, hogy a rendezését elkezdhessük – mondta Fórizs Elek, aki cégével tizenkét éve bérli a Laposnak nevezett parti területet a vízügytől. Dobi László, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója elmondta, a bérleti szerződéssel a partszakasz biztonságos üzemeltetése is együtt jár. – A társaság ebben a pillanatban éppen ennek tesz eleget – mondta.

Utat javítanak

Nemcsak a Laposon, a Partfürdő teherbejáratánál is munkások dolgoznak. Gila Csaba, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. közterület-fenntartási divízióvezető-helyettese elmondta, az árvíz után megsüllyedt kohósalakos utat kell rendbe tenniük. A Szegedi Ifjúsági Napokra érkező színpadi elemeket szállító kamionok csak így tudnak biztonságosan eljutni a fesztivál helyszínére.

– Annak ellenére, hogy idén nem nyitunk büfét a parton, a balesetveszélyt meg kell szüntetni. Az a tapasztalat, hogy augusztus 20-án többen is a Laposról nézik végig a tűzijátékot. A Szegedi Ifjúsági Napok ideje alatt szintén sok fiatal látogat ide. Nem szeretnénk ha beleesne valaki a vízbe, ezért próbáljuk minél hamarabb megszüntetni az omlásveszélyt – adott magyarázatot a munkálatok megkezdésére Fórizs Elek.

Bár a talaj néhol még most is vízzel van átitatva, egy nagyjából harminc méteres szakasz már elkészült. A part szinte egy síkba került a Tiszával. – Az időjárástól függ, hogy mikorra fejezzük be a magas part eltüntetését. Egy szemre is tetszetős plázst szeretnénk kialakítani a parton, amiről a munkálatok megkezdése előtt a vízüggyel is egyeztettünk. Mivel belvárosi partszakaszról van szó, az sem mindegy, hogy a szegedi oldalról mit láthat egy turista. A városképet ennek a partszakasznak az állapota is befolyásolja – magyarázta Fórizs Elek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor József szülinapja a Muzsikáló Udvaron

Hatvanhatodik születésnapját ünnepli ma Kossuth-díjas basszistánk, Gregor József, aki vasárnap este… Tovább olvasom