Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Laptopot vásároltak a zsombói képviselők

Saját képviselői juttatásukból fizetik modern laptopjaikat a zsombói képviselők. A tizenegy tagú testület mellett a polgármester, a jegyző és a bizottsági tagok is kaptak hordozható számítógépet.
Húsz laptopot vásárolt a zsombói önkormányzat. A hordozható számítógépekből kaptak a képviselők és a bizottsági tagok is, egyet a hivatal használ. A darabonként nettó 185 ezer forintos műszaki eszközt nem a falu költségvetéséből finanszírozták.

– A képviselők és a bizottsági tagok a laptop árát a négyéves ciklus alatt törlesztik oly módon, hogy a tiszteletdíjat, illetve a polgármesteri illetményt csökkentettük. Így minden hónapban ennyivel kevesebb illetményt kapunk – mondta Gyuris Zsolt polgármester.

A számítástechnikai fejlesztés eredményeként az előterjesztéseket, háttéranyagokat már nem CD-n, illetve fénymásolt formában juttatták el az érintettekhez, hanem elektronikus úton. Sőt. A képviselők az önkormányzat szerverére kapcsolódva több száz oldalas előterjesztéseket is letölthetnek néhány pillanat alatt. Gyuris Zsolt elmondta azt is, hallott arról, hogy a kübekházi önkormányzatnál internetes program segítségével telefonálnak ingyen. Ezt az ötletet ők is megfontolják, hiszen nyitottak minden modern és költségkímélő megoldásra.

A testület legidősebb tagja, az 59 esztendős id. Gyuris László – csak névrokona a polgármesternek – nagyon jónak tartja a laptopos megoldást. Szikvíz- és üdítőital-gyártással foglalkozó cégében már korábban megismerkedett a számítógéppel és az internettel, így nem idegen számára a hordozható hivatal és a virtuális világ. A faluban – így a képviselő otthonában is – most építik ki a mikrohullámú internetes szolgáltatást.

– Sokkal praktikusabb és takarékosabb, hogy az anyagokat e-mailen kapjuk meg. Elküldik nekünk, és bárhol lehet tanulmányozni – mondta a képviselő. – A környező települések közül egyedül Szatymazon van a képviselőknek laptopjuk, onnan hozta ezt a szerintem nagyon jó ötletet a polgármesterünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs papír az automatához

A szegedi közlekedési társaságok bérletpénztárakat működtetnek, bizományos árusokkal szerződnek, de… Tovább olvasom