Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Lara, a másik Lara és a kicsit sírós Kitti

Boszágh Dániel tavaly átaludta a fotózást, most ébren volt és kacarászott. Zsolti Kittivel barátkozott volna, de rosszul kezdett hozzá. Lara alig tudta otthagyni a színpadot, olyan jól érezte magát lapunk babafotózásán.
Lara és Zsombor a fotózás idején barátkozott össze. Fotó: Schmidt Andrea
A szőke Kitti nem akar felmenni az ifjúsági ház színpadára. A barna fürtös Simon Lara pedig nem akar onnan lejönni. Kitti akkor fakad sírva, ha villan a vaku, kattan a fényképezőgép, Lara akkor keseredik el, ha menni kell. Felkap annyi játékot, amennyit csak tud, de Kitti ebben sem partner. Lara csodálkozik, de nem esik kétségbe. Igazi hölgy, kecsesen lépked, pózol a fotósnak. Kétéves múlt.

– Sminket is akart, alig tudtam lebeszélni – meséli édesanyja. Lara közli, nemsoká kistestvére születik, aki lány lesz és őt is Larának fogják hívni. Hogy ebben az esetben hogyan különböztetik meg őket, arra nem válaszol, inkább a kezembe nyom egy fehér játékkutyát, foglaljam el magam. Neki új feladata van: a 10 hónapos Papdi Zsomborral kell közös fotót készítenie. – Puszild meg a kisfiút! Még egyszer! – utasítják, és Lara engedelmeskedik. Zsombor megragadja a kislány haját, ami Lara szerint vicces. A kisfiút közben nagymamája kamerázza, fotósunk fényképezi. Zsombor szemrebbenés nélkül tűri.

A 18 hónapos Virág Réka viszont nem szeret pózolni, inkább a többiekkel ismerkedik. Nővére, a hároméves Jázmin volt már versenyen, anyukájuk most Rékát hozta – ő se maradjon ki. Amíg várakoznak, babapiskótát kap. Más gyerekkel csip-csip csókáznak a szülők, van, akinek a nagymama csettintget: „Ide nézz, mosolyogj!"

A fotózás folytatódik

Szegeden még ma és holnap 11 és 17 óra között várjuk fotózásra a csöppségeket, de csütörtökön már Vásárhelyen is fényképezkedés lesz, aztán megyünk tovább a többi városba. Az év babája verseny abszolút győztese az Apátfalvi Takarékszövetkezet százezer forintos takarékbetétkönyvét nyeri majd meg, a három korcsoport első három helyezettje pedig egy-egy PegPerego akkumulátoros kismotort vihet haza.

A 14 hónapos Boszágh Dániel tavaly átaludta a fotózást. Hogy a képen mégis mosolyogjon, felnőtt kéz húzta mosolyra a pici szájat. Most erre nincs szükség, Dani ébren van, és folyamatosan kacarászik
– Szereti a társaságot. Otthon pedig még nyűgös volt. Jön a foga, és mivel férfi, nem szereti a fájdalmat – magyarázza Bodrogi Andrea. Dani közben kiveszi a cumit a szájából, és felém nyújtja. Udvariasan visszautasítom.

Akár egy kiscsikó, úgy trappol körbe a teremben Zsolti. Vet egy pillantást a színpadra, az ifjúsági ház falaira, de egyiket sem találja figyelemre méltónak. Meglátja viszont a még mindig vonakodó Kittit, és úgy dönt: összebarátkoznak. Fogja hát, és a földre rántja a kislány sálját. A szőkeség a homlokát ráncolja.

Tomán Noémi eközben laza félmosollyal nyugtázza a neki szóló gügyögést, és válogatni kezd a játékok között.
Hirtelen megfagy a levegő: az egyik gyerek sírni kezd. A többiek értetlenül nézik, majd szolidaritásból páran szipognak egyet-kettőt. A felnőttek figyelemelterelő manőverbe kezdenek, az akció sikeres, nem tör ki vihar. A fotózás folytatódik. Tegnap összesen 203 csöppséget örökítettünk meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol legyen Gregor József szobra?

Gregor József özvegye felajánlaná a Szegedi Nemzeti Színháznak a művész bronz mellszobrát. A… Tovább olvasom