Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Lassan kitavaszodik a használt autók piacán is

Szeged - Úgy tűnik, a gépkocsipiacon elsőként a használtautó-kereskedők lábalhatnak ki a gazdasági válságból, hiszen egyre többen érdeklődnek a néhány éves járgányok iránt. Az újra továbbra sincs pénzük az embereknek, hitelt pedig nem mernek felvenni.
A borongós idő ellenére is sokan látogattak ki vasárnap délelőtt a Cserepes sori használtautó-piacra Szegeden. A tavaly kirobbant gazdasági válságot legelőször a gépkocsit gyártó vállalatok érezték meg: senki nem akart-akar új autót vásárolni.

– Csak most jutottunk el odáig, hogy újra vannak megrendeléseink
– mondta Bakaity Attila használtautó-kereskedő, akinek idei éve nem mondható éppen mesésnek. A Shrek Car vezetője elmondta, hogy 2009-ben eddig csupán 17 kocsit adott el. Most azonban úgy látja, hogy a tavasz megérkezésével nagyobb lett a kereslet járművei iránt, bár – elmondása szerint – a vevők mintha egy kicsit kukacoskodóbbak lennének.

Érdeklődőkből a Cserepesen sem volt hiány. Üzlet azonban nemigen köttetett, az emberek inkább csak tájékozódtak. Míg a kereskedésben a legolcsóbb használt autó 1,5 millió forint volt, itt már 125 ezerért is gazdát cserélhetett volna egy négykerekű. Több vevő bevallotta, hogy szívesebben vennének új járművet – hiszen a válság miatt azok ára is jelentősen csökkent –, de nincs elég tőkéjük hozzá, hitelt pedig ebben a bizonytalan légkörben életveszélyes lenne felvenni.

Egyre több a nézelődő. A tavasz meghozta a használt autók iránti kedvet a Cserepes sori piacon. Fotó: Miskolczi Róbert
Egyre több a nézelődő. A tavasz meghozta a használt autók iránti kedvet a Cserepes sori piacon. Fotó: Miskolczi Róbert

Olvasóink írták

 • 4. Mil 2009. március 31. 12:11
  „Aki komolyan auóvételen töri a fejét, az legjobb ha minimum Kecskemétig elmegy. Szegeden nagyon hitvány a kínálat. És drága is.”
 • 3. IVY 2009. március 31. 10:56
  „A Cserepes soron más sem volt soha, csak NÉZELŐDŐ!!!!!”
 • 2. 620829 2009. március 31. 09:40
  „ÉLJEN A NYUGATI MÓDI!
  OTT AKÁR FÉL ÉV ALATT AZ ÚJ ÁR 60%-ÁÉRT LEHET AUTÓT VENNI!-T AZ ÚJ ÁRÁBÓL!EHÁT MINUSZ 40%

  a HASZNÁLT AUTÓ VALÓBAN ZSÁKBAMACSKA!....SZEGEDEN RENGETEG A HASZNÁLT AUTÓ KERESKEDÉS ÉS NÉHÁNY ÁRAT MEGNÉZVE NEM NAGYON VETTEM ÉSZRE A VÁLSÁGOT.
  EGY DOLGOT VISZONT MEGTAPASZTALTAM TAVALY,LEAKARTAM ADNI A RÉGEBBI-5 ÉVES-CÉGAUTÓMAT, HOGY EGY ÚJABAT VEGYEK----A HASZNÁLTKERESKEDŐ AZT MONDTA, HOGY Ő EL TUDJA INTÉZNI,HOGY A TÉNYLEGES ÉRTÉK NEGYEDÉRŐL ÍRHASSÁK SZÁMLÁT FELÉ.......SZEREZ ILYEN PAPÍRT..........SZÓVAL!
  -ÉN EZENTÚL NEM BÍZOK AZ ILYEN EMBERKÉKBEN....ENGEM IS BÁRMIKOR ÁTVERHET VISSZAFELÉ IS.........
  -EZT LÁTVA ÉS HALLVA.....BIZONYOS HATÓSÁGOK AZÉRT SZÉTNÉZHETNÉNEK AZ ADÓELKERÜLÉS ÉRDEKES MÓDJÁT TALÁLHATNÁK MEG!”
 • 1. beaver 2009. március 31. 08:59
  „Zsákbamacska.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pólusok: válságban is nyerni akarnak

Szeged - A válság tiszta lapot teremt a gazdaságban, újraoszthatók lesznek a piacok. Az ezért induló versenyre az készül okosan, aki fejleszt. A kutatás-fejlesztést szolgáló pénzforrás idén közel 167 milliárd forint. Tovább olvasom