Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Lassan költöznek a cukcsy Marilynek

Szeged - Május 8-áig tart nyitva a Warhol-kiállítás a REÖK-ben
Marilyn és Mao már csak közel egy hétig vendégeskedik Szegeden: május 8-áig van még lehetősége ellátogatni a kiállításra annak, aki kíváncsi Warhol világhíres szitanyomataira.
A különc amerikai művész alkotásai már eddig is több ezer – hazai és külföldi – nézőt vonzottak. Anyák napján az anyukáknak szeretnének kedvezményes belépőkkel kedveskedni a szervezők.

Nemcsak a környékről, de a fővárosból, sőt még külföldről – például az Egyesült Államokból – is érkeztek látogatók a nagyszabású szegedi Andy Warhol-kiállításra, mely február óta intenzív pezsgésben tartja a hazai közvéleményt és sajtót. A legnagyobb hazai hírportál, az Index két alkalommal is főoldalon foglalkozott a tárlattal, melynek hatására kritikájuk „műtárggyá" vált.

Pécsi, sepsiszentgyörgyi, körmendi, nyíregyházi, francia, lengyel, New York-i látogatók is írtak a vendégkönyvbe, amely – hűen Warhol szellemiségéhez – a szokásosnál lazább formát öltött a három hónap alatt. Az egyik lapon a titokzatos „öt grácia" csóknyomatait találhatjuk. Mást megihletett a művészet, és gyönyörű ló figurával illusztrálta a könyvet. Megint más „nagyon cukcsy"-nak ítéli a látottakat, és a PASO együttes is itt hagyta kézjegyét.

Május 8-áig tart nyitva a Warhol-kiállítás a REÖK-ben.
Május 8-áig tart nyitva a Warhol-kiállítás a REÖK-ben.

Nagy népszerűségnek örvend a kiállítást illusztráló „warholizált" REÖK konzervdobozhalom is, melynek egy-egy darabjára a vendégkönyv tanúsága szerint szuvenírként többen is „fenik a fogukat". A szervezők terve az, hogy ezeket a kiállítás végével kiosztják, így már nem kell sokáig tűkön ülnie annak, aki beírta e-mail címét.

A Warhol-kiállítás egyértelmű sikert jelent a szervezőknek is, akik büszkék a tárlat diadalára.

Május első vasárnapján az anyákat ünnepli a REÖK is: akciót terveznek, miszerint a családok – amennyiben az édesanya is velük van – kedvezményes jeggyel látogathatják a kiállításokat, így a Warhol-képeket és A festmény ideje klasszikus és kortárs remekeit.

Play Hamlet!

Shakespeare-rel folytatódik a beavatószínházi sorozat a REÖK-ben. Május 18-án, 19-én, 25-én és 26-án és július 1-jén 20 órakor a Hamletet nézhetik meg, akiket érdekel, hogyan lehet egy órába sűríteni egy klasszikust. A Csikós Ildikó rendezte előadás a Szegedi Focus Műhellyel kerül színpadra, akik nemcsak a történetet adják elő, hanem azt is felfedik, hogyan születik egy produkció. Érdekesség, hogy az eredeti mű huszonhárom szerepét tizenegyre húzták, ezeket hat színész játssza a Play Hamlet! című darabban. Jegyek elővételben, 500 forintos áron kaphatók a REÖK jegyirodáján.

(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csendes szegedi Borszerda

Szeged - Először rendezték meg a hazai éttermekben, borozókban a Borszerdát. A Torkos Csütörtök mintájára szervezett programhoz Szegedről csak három intézmény csatlakozott. Tovább olvasom